Now Reading:
Završena energetska obnova centralne bolničke zgrade u Koprivnici – projekt vrijedan više od 5,7 milijuna eura sufinanciran je EU sredstvima
Full Article 3 minutes read

Završena energetska obnova centralne bolničke zgrade u Koprivnici – projekt vrijedan više od 5,7 milijuna eura sufinanciran je EU sredstvima

U dvorani Edukacijskog centra OB Koprivnica u utorak je održana Završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade centralne bolničke građevine OB Dr. Tomislav Bardek“.

Riječ je o projektu vrijednom 5.751.626,00 eura koji je sufinanciran EU sredstvima u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020“ u iznosu 3.335.425,00 eura. Konferenciji su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić te županijski pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Darko Masnec.

Centralna zgrada bolnice izgrađena je 1980. godine pa je objekt nakon tolikog proteka vremena zahtijevao ozbiljnu renovaciju, uvodno je pojasnio ravnatelj Mato Devčić te dodao kako je projektom dovršen ciklus energetske obnove kompletne infrastrukture koprivničke bolnice. U svrhu energetske obnove izvršeni su radovi koji se odnose na povećanje toplinske zaštite krova, vanjskog zida i poda, zamjenu vanjske stolarije, uvođenje novih visokoučinkovitih sustava grijanja, hlađenja i prozračivanja te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijim sustavom.

-Energetskom obnovom zgrade, koja je i najveći potrošač energije u našem sustavu, ostvarit će se ušteda toplinske energije za grijanje od preko 64 posto, odnosno uštedjet ćemo oko 50 posto ukupnih energenata. Uz značajne uštede osiguran je komforniji boravak za pacijente i kvalitetniji uvjeti rada za zaposlenike. Ovo je kruna našeg rada, zahvaljujem svima koji su dali svoj obol, posebno Županiji s kojom je suradnja bila besprijekorna. Ovdje valja istaknuti da smo u šest godina realizirali ukupno četiri velika projekta vrijedna 12,7 milijuna eura – rekao je Devčić te najavio nove projekte.

-Nastavljamo s izgradnjom Palijativnog centra, rekonstrukcijom Edukacijskog centra na jezeru Šoderica te projektom automatizacije ljekarničkog bolničkog sustava i zračne pošte. To je dodatnih 13 milijuna eura koji će se uložiti u narednom razdoblju – istaknuo je ravnatelj Devčić.

Župan Koren je uputio čestitku svima koji su doprinijeli u realizaciji ovog vrijednog projekta naglasivši kako Županija kontinuirano unaprjeđuje zdravstveni sustav i stvara veći standard i još bolju medicinsku uslugu za sve stanovnike županije.

-Danas je poseban dan jer smo zaokružili jedan veliki ciklus vrijedan 12.6 milijuna eura što je uistinu respektabilno i malo tko se može u sektoru zdravstva pohvaliti takvim investicijama. Iza toga stoji velika upornost i radišnost Uprave bolnice, Županije i svih stručnih službi te izvođača radova, a rezultat možemo vidjeti u ovom velebnom zdanju. Ako se uz sve nabrojene projekte koji su realizirani u krugu bolnice prisjetimo i onih starijih poput izgradnje nove zgrade Interne medicine, zgrade Zavoda za javno zdravstvo, obnove Doma zdravlja KKŽ, zatim nabave opreme i vozila, brige za ostanak medicinskog kadra, možemo biti uistinu zadovoljni učinjenim. Najveću korist naravno imaju stanovnici naše županije jer ovo je sam vrh zdravstvene usluge, ovako razvijen zdravstveni sustav izuzetno je važan za zajednicu – poručio je župan Koren.

sjever.hr/kckzz.hr
07.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.