Now Reading:
Još dvije Varaždinke nasjele na internetske prijevare – evo bez koliko su eura ostale
Full Article 2 minutes read

Još dvije Varaždinke nasjele na internetske prijevare – evo bez koliko su eura ostale

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 31-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.

Nju je tijekom listopada, putem mobilne aplikacije kontaktirala nepoznata muška osoba koja joj je ponudila posao vezano za recenzije proizvoda na internetu. Ona je prihvatila ponudu i ulogirala se na jednu internet stranicu. Kada je ostvarila zaradu, imala je namjeru da si je isplati, ali je dobila uputu da mora kreirati račun, povezati ga sa svojom bankovnom karticom i napisati svoje podatke kao i CVC broj što je i učinila.
Potom je dobila obavijest da mora uplatiti 1500 eura, ali joj je to bilo sumnjivo i nije uplatila, iako ju je nepoznata osoba nagovarala da uplati taj iznos inače neće moći nastaviti sa radom.

Nakon toga je primijetila da joj je sa njenog računa skinut iznos od 730 eura, a sa drugog računa na koji je opunomoćena iznos od 2580 eura. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 3310 eura.

Policija je zaprimila i kaznenu prijavu 74-godišnjakinje koja je, srećom, ipak ostala bez nešto manje novca.

Ona je tijekom ožujka na društvenim mrežama stupila u kontakt s nepoznatom ženskom osobom koja joj je rekla da je bolesna i nema nasljednika te da će joj uplatiti svoju ušteđevinu od 400 000 eura, ali da bi isto mogla uplatiti na njezin račun mora joj platiti troškove prijenosa novaca sa računa na račun u iznosu od 250 eura. 74-godišnjakinja joj je uplatila 250 eura. Potom ju je kontaktirala druga nepoznata muška osoba koja joj je rekla da je sve u redu sa uplatom prijašnjih 250 eura, ali da uplati ponovno isti novčani iznos i da će se realizirati prijenos novaca. Nakon toga 74-godišnjakinja je shvatila da je prevarena. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 250 eura.

sjever.hr
06.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.