Now Reading:
Jesu li izbori za mjesne odbore u Prelogu prvi veliki uspjeh za Nezavisnu platformu Sjever Matije Posavca?
Full Article 2 minutes read

Jesu li izbori za mjesne odbore u Prelogu prvi veliki uspjeh za Nezavisnu platformu Sjever Matije Posavca?

U nedjelju su u Prelogu održani izbori za mjesne odbore, a prema prvim privremenim rezultatima, najviše razloga za zadovoljstvo imaju aktualni župan Matija Posavec i njegova Nezavisna platforma Sjever.

Naime, nakon samo nekoliko mjeseci širenja organizacija na prostoru sjevera Hrvatske, i bez velike kampanje, Nezavisna platforma Sjever osvojila je polovicu mjesnih odbora u Prelogu, gdje je dosad HDZ bio bez konkurencije kada je u pitanju ta vrsta izbora.

Rezultati ovih izbora pokazali su drugačiju sliku. Iako je HDZ osvojio najveći broj mandata, Nezavisna platforma Sjever ima apsolutnu većinu u tri mjesna odbora te najviše osvojenih glasova u samom gradu Prelogu, gdje su liste Nezavisne platforme Sjever i koalicije HDZ-HSS svaka osvojila po 5 mandata, ali je Nezavisna platforma Sjever dobila ukupno deset glasova više. U končanici, u tom mjesnom odboru prevagu će donijeti SDP koji je osvojio 1 mandat.

Osim u Prelogu gdje je Nezavisna platforma Sjever relativni pobjednik, apsolutnu pobjedu imaju u mjesnim odborima Oporevec, Čukovec i Cirkovljan.

HDZ je sa svojim koalicijskim partnerom HSS-om apsolutni pobjednik izbora u mjesnim odborima Čehovec, Draškovec ,Hemuševec i Otok.

Dodajmo da je uz koaliciju HDZ-HSS i Nezavisnu platformu Sjever, na izbore izašao još samo SDP. A upravo oni ne mogu biti zadovoljni rezultatima izbora jer su od ukupno 52 mandata osvojili tek 6.

Nezavisna lista Sjever osvojila je ukupno 22 od 52 mandata, a koalicija HDZ-HSS 24 od 52 mandata.

foto: arhiva
sjever.hr
06.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.