Now Reading:
Baka Paola Petrinić iz Budinšćine proslavila veliki 100-ti rođendan: „Najveće veselje su mi moji praunuci“
Full Article 2 minutes read

Baka Paola Petrinić iz Budinšćine proslavila veliki 100-ti rođendan: „Najveće veselje su mi moji praunuci“

U Domu za starije i nemoćne „Vrhovnik“ u Dugom Selu baka Paola Petrinić je 2. studenog proslavila 100-ti rođendan. Odrasla u Budinšćini, gdje je radila u tamošnjoj školi, a posljednje tri godine svog života provodi u Domu „Vrhovnik“ u Dugom Selu. Veliki jubilej najstarije članice Doma proslavljen je uz rođendansko slavlje, uz članove njezine obitelji, korisnike doma i prijatelje.

U svom je životu proživjela mnogo toga.

-Imala sam dva brata i šestero sestara. Nisam se udavala, ali imala sam dva sina, no ostala sam bez njih. Danas su mi najveće veselje moja djeca – praunuci koje jako volim – rekla je baka Paola uz želje da za ove rođendanske dane bude upravo s njima u društvu.

Osim rada u školi, gdje se bavila i sportom, voljela je razne hobije poput šivanja, ručnih radova i izrade goblena, a pjevala je i u zboru.

-Rado sam slušala ljude, u razgovorima i našim odnosima. I nitko me nije živcirao. Slagala sam se s mnogim stvarima i prihvaćala ih u životu. Nisam nikad nikome prigovarala. Sa svima sam si bila dobra. Ne ljutim se na nikoga, čak niti kad me slučajno uvrijede. Volim sve i oni vole mene – istaknula je baka Paola.

Na slavlju je baku Paolu dočekala torta, baloni, cvijeće i darovi, a i zasviralo se njoj u čast.

-Nisam baš bila sretne ruke u životu, pa nisam nikad ni vjerovala u sreću. Ali mogu reći da mi je sada ljepše nego kad sam bila mlada. Tu nema ljubomora i loših odnosa – kazala je slavljenica.

Zahvalila je svima koji su joj pomogli u životu kad joj je bilo potrebno.

Boravkom u domu stekla je mnoge nove prijatelje, a često se druži s obitelji koja ju redovito posjećuje.

sjever.hr 06.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.