Now Reading:
Gotovo 700 tisuća eura za sustav civilne zaštite! Održana je 18. sjednica Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije
Full Article 2 minutes read

Gotovo 700 tisuća eura za sustav civilne zaštite! Održana je 18. sjednica Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije

Na sjednici Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije naglašeno kako je Zagrebačka županija uložila gotovo 700 tisuća eura u sustav civilne zaštite!

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije prihvatio je na održanoj 18. sjednici Stožera nacrte prijedloga 4 dokumenta i to: Analize stanja sustave civilne zaštite na području Zagrebačke županije, Smjernica za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području županije u razdoblju od 2024. do 2027. godine, Godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području županije s financijskim učincima za razdoblje od 2024. do 2026. godine te Provedbenog plana unaprjeđenje zaštite od požara.

Konačnu odluku o prihvaćanju ovih dokumenta donosi Županijska skupština.

U uvodu načelnik Stožera Ervin Kolarec osvrnuo se na nedavno održanu terensko-pokaznu vježbu operativnih snaga sustava civilne zaštite Zagrebačke županije „Velika Gorica 2023“.

-Vježba je bila zahtjevna, u njoj je sudjelovalo preko 250 članova operativnih snaga civilne zaštite s naglaskom na vatrogasce, a pokazala je da sustav civilne zaštite jako dobro funkcionira te da je spreman odgovoriti na bilo kakvu ugrozu – rekao je Kolarec te podsjetio na ulaganja Zagrebačke županije u sustav civilne zaštite.

Tako su početkom godine s predstavnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite potpisani 640 tisuća eura vrijedni ugovori, a rebalansom proračuna u lipnju je taj iznos dodatno povećan za 50 tisuća eura.

-To je adekvatan odgovor Zagrebačke županije na pitanje koliko drži do svojih operativaca – zaključio je Kolarec.

foto: zagrebacka-zupanija.hr
sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
04.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.