Now Reading:
Mateo Mužar s Futsal Dinamom odigrao prvu i povijesnu Ligu prvaka: To je ispunjenje jednog od mojih ciljeva, zadovoljan sam i ponosan jer pripadamo ovdje
Full Article 5 minutes read

Mateo Mužar s Futsal Dinamom odigrao prvu i povijesnu Ligu prvaka: To je ispunjenje jednog od mojih ciljeva, zadovoljan sam i ponosan jer pripadamo ovdje

Nakon što su se slegli dojmovi povijesnog i prvog igranja futsal Dinama u Ligi prvaka, razgovarali smo s Mateom Mužarom, nogometašem iz Đurmanca koji je član prve momčadi zagrebačkih plavih.

Dinamo je bio domaćin skupine Lige prvaka i ostvario je dvije pobjede, te upisao jedan poraz, u šokantnoj utakmici s puno preokreta.

Za one koji ne znaju MNK Futsal Dinamo je klub osnovan 2012. godine, dakle moglo bi se reći mladi klub, ali već s puno uspjeha i trofeja.

Od sezone 2015./16., Dinamo se natječe u 1.HMNL te je u sve četiri sezone igranja stigao do polufinala prvenstva te je osvojio još dva regionalna kupa. Aktualni je prvak Hrvatske i jedan od najjačih klubova u hrvatskom futsalu, sportu koji na globalnoj razini bilježi streloviti rast.

Mateo Mužar je za sjever.hr ispričao o dojmovima povijesnih utakmica Lige prvaka, jednom velikom iskustvu, o protivnicima i navijačima.

Mateo, Futsal Dinamo je prvi put u povijesti igrao u Ligi prvaka i bio domaćin skupine Lige prvaka. Kakav je bio osjećaj zaigrati u najvećem klupskom natjecanju i kakva je bila atmosfera u svlačionici?

Igranje Lige prvaka ispunjenje je jednog od ciljeva kojima težim od samih početaka malonogometne karijere, stoga ne mogu sakriti osjećaje zadovoljstva i ponosa istovremeno. Atmosfera u svlačionici bila je odlična, uz dašak pozitivne nervoze koja u sportu uvijek mora biti prisutna, ali osjećalo se među nama da smo svjesni, kako pripadamo ovdje i kako je sve ovo nagrada za sve što smo napravili prošle sezone.

Na startu ste ostvarili uvjerljivu pobjedu od 8:1 protiv švedskog Örebra, postigao si i gol?

Startali smo odlično, uvjerljivom pobjedom protiv švedskog prvaka. Prva utakmica u Ligi prvaka i prvi gol, sigurno da me veseli, ali on je produkt ne samo mene, već cijele ekipe.

Druga utakmica je bila šokantna, gubili ste s velikom razlikom od poljskog prvaka KSC Lubawe i zapravo se mislilo da je utakmica riješena, međutim na kraju ste došli do rezultata 7:9 i gotovo preokrenuli. Bila je to jedna od najdramatičnijih utakmica kojoj smo imali priliku svjedočiti. Kako ste je vi doživjeli?

U utakmici protiv poljske Lubawe desilo se nešto što je teško objasniti. Prvih minutu i pol na semaforu je pisalo 0-4, u jednom trenutku i 0-6, da bi poluvrijeme završilo 3-8. Puna dvorana KK Cibone i mogu reći da sumnjam da je itko u tom trenutku vjerovao u povratak u samu utakmicu, osim nas igrača i stožera. Okolnosti sigurno nisu bile na našoj strani, no mogu reći da se ponosim stavom kojim smo istrčali u drugo poluvrijeme. Stigli smo do rezultata 7-8 i onda situacija kada u jednoj kontri suigrač Filip Novak izlazi sam pred suparničkog vratara, prebacuje ga, lopta udara u stativu i prolazi po crti. U dvorani kreće slavlje, ali lopta ipak nije ušla u gol. U sljedećem napadu smo primili pogodak za 7-9 i tu je mogu reći, povijesnom preokretu došao kraj.

Emocije su poslije utakmice bile pomiješane. Zahvaljujem našim vjernim Boysima koji su krenuli još jače navijati, nakon našeg katastrofalnog ulaska u utakmicu. Veseli me što smo još jednom pokazali kako u Dinamu nema predaje i da vrijedi ona poznata uzrečica kako ništa nije gotovo, dok sudac ne odsvira kraj.

U posljednjoj utakmici ste pobijedili crnogorski Titograd 3:0 i pobjedom se oprostili od Lige prvaka…

Prije posljednje utakmice znali smo da ne možemo proći u daljnju fazu natjecanja jer prolazi samo prvak skupine. To su bili Poljaci, kojima ovom prilikom još jedanput čestitam. Međutim, usprkos tome htjeli smo turnir završiti pobjedom,  prvenstveno radi sebe i svog samopouzdanja, a zatim radi kluba i navijača koji to svakako zaslužuju.

Sad kad su se slegli dojmovi, kako bi opisao te tri utakmice, vašu prvu Ligu prvaka?

Nakon završetka Lige prvaka, ove tri utakmice opisao bih kao jedno veliko iskustvo i kao neizmjernu želju i glad da je zaigram opet. 

Kakva je bila atmosfera u dvorani, imate veliku podršku navijača?

O atmosferi ne treba puno govoriti, svi koji prate naš klub znaju kakve navijače i podršku imamo. Sve koji nisu to doživjeli, pozivam da dođu na jednu od naših utakmica i uvjere se sami, siguran sam da će otići sa željom da se vrate ponovno na našu utakmicu.

Sad se okrećete prvenstvu Hrvatske i obrani naslova te Kup utakmicama. Možete li obraniti naslov, koji su vam po tvojem mišljenju najveći rivali?

Sada je maksimalna koncentracija na prvenstvo, a zatim izazovi u Kup natjecanju. Mislim da imamo kvalitetu za obranu naslova, ali moramo biti ponizni, skromni i izvlačiti maksimum iz svake utakmice. Liga je izuzetno izjednačena, tako da je svaka utakmica potencijalno “nagazna mina”, ne ude li se u nju s maksimalnim angažmanom. Kao najveće rivale ne bih trenutno isticao nikoga, jer je moje mišljenje kako svi mogu daleko. Ja se nadam da ćemo mi ipak biti najbolji u playoffu i onda kada je to najpotrebnije, te da ćemo ponoviti scene s prošle sezone i podignuti pehar pobjednika – prvaka Hrvatske.

FOTO: MNK Futsal Dinamo

i.belošević/sjever.hr 04.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.