Now Reading:
Izdana su crvena upozorenja za obalu zbog kiše i grmljavinskog nevremena, u Sloveniji su kućanstva bez struje, očekuju se poplave
Full Article 1 minutes read

Izdana su crvena upozorenja za obalu zbog kiše i grmljavinskog nevremena, u Sloveniji su kućanstva bez struje, očekuju se poplave

U Hrvatskoj je promjenjivo oblačno s kišom te obilnim pljuskovima i grmljavinom. Državni hidrometeorološki zavod izdao je crvena upozorenja za obalu zbog kiše, jakog vjetra i grmljavinskog nevremena.

U crvenom je i regija Sjeverne i Srednje Dalmacije kao i Kninska regija zbog grmljavinskog nevremena praćanog olujnim vjetrom, a moguća je i tuča.

U Srednjoj Dalmaciji je upaljen alarm zbog jakog do olujnog vjetra, kao i u Južnoj Dalmaciji. Velika je opasnost od velikih i obilnih kiša zbog čega će biti bujičnih poplava.

Nakon noćašnje kiše, vodostaji rijeka u cijeloj Sloveniji su u porastu. Poplavljuju rijeke u gornjem Posočju, porječju Save Bohinjke, Sava u gornjem toku i Rijeka pri Ilirskoj Bistrici. U međuvremenu, Drava ubrzano raste te će, prema prognozama Agencije za zaštitu okoliša, poplaviti u većim razmjerima. Nekoliko cesta već je neprohodno zbog poplava i odrona. Neka su kućanstva ostala bez struje, piše 24ur.

Italiju je pogodila ciklona Ciaran i odnijela tri života. Oluja Ciaran zahvatila je sjeverozapadnu Europu, već u četvrtak s jakim vjetrovima i obilnom kišom, zbog čega su zatvorene škole, zračne luke, željeznički i trajektni promet.

FOTO: Arhiva

sjever.hr/meteo.hr 03.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.