Now Reading:
Centri izvrsnosti Koprivničko-križevačke županije kreću s radom – učenici se mogu prijaviti do 5. studenog
Full Article 2 minutes read

Centri izvrsnosti Koprivničko-križevačke županije kreću s radom – učenici se mogu prijaviti do 5. studenog

S radom kreću centri izvrsnosti Koprivničko-križevačke županije koji djeluju u sva tri grada, a nositelji su: Gimnazija “Fran Galović” Koprivnica, Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.

Uz materijalna ulaganja u školsku infrastrukturu i brojne projekte, a s obzirom na interes, angažman i darovitost učenika, Županija je pokrenula i financira rad centara izvrsnosti kako bi daroviti učenici bolje savladali dodatne sadržaje te usavršili znanja i vještine potrebne za daljnje školovanje. Prije sedam godina prvi je s radom započeo Centar izvrsnosti u koprivničkoj Gimnaziji, a nakon odličnih rezultata, aktivnosti su proširene i na Križevce i Đurđevac.

Centri su za učenike potpuno besplatni, a u njima se odvija nastava iz biologije, kemije, fizike i matematike, kako bi se pridonijelo popularizaciji tih predmeta i njihovoj uspješnosti, a jedan učenik može upisati više predmeta. Također, ako postoji interes za neke predmete koji nisu ponuđeni, ostavljena je mogućnost da učenici upišu koji bi to predmet bio. Nastava će se održavati subotama od sredine studenoga 2023. do travnja 2024. te će biti prilagođena ostalim obvezama učenika.

Učenici od četvrtih do osmih razreda osnovnih škola i učenici od prvih do petih razreda srednjih škola mogu iskazati interes za sudjelovanjem u radu centara i to popunjavanjem poveznice, najkasnije do 5. studenoga:

https://forms.office.com/e/LD0LQqk438
https://forms.office.com/e/LD0LQqk438

Učenicima se preporuča upis najbližeg Centra svojem mjestu stanovanja, a temeljem iskazanog interesa bit će izvršen izbor zainteresirani nastavnika za rad u centrima te napravljen vremenik rada, a učenici će dobiti informaciju o početku nastave.

Za sva ostala pitanja na raspolaganju su škole nositelji centara izvrsnosti.

sjever.hr 03.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.