Now Reading:
Blagdan je sv. Huberta: Župan Kolar čestitao lovcima i lovkinjama
Full Article 2 minutes read

Blagdan je sv. Huberta: Župan Kolar čestitao lovcima i lovkinjama

Župan Željko Kolar je povodom blagdana zaštitnika lovaca sv. Huberta uputio čestitku predsjedniku Lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije Ivici Halapiru. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Poštovani g. Halapir,

Vama i svim lovcima i lovkinjama s područja Krapinsko-zagorske županije čestitam blagdan vašeg zaštitnika sv. Huberta te vam zahvaljujem na svemu što činite za očuvanje naše prirode i raznolikosti životinjskih vrsta koje u njoj obitavaju.

Svi znamo da se lovstvo ne svodi na odstrel divljači, nego da 2000 lovaca s područja Krapinsko-zagorske županije tijekom cijele godine požrtvovno radi na čuvanju prekrasne flore i faune zagorske bajke na dlanu. Ovaj trud u javnosti nažalost često ostane slabo primjetan, no drago nam je da se sve više pojavljuje svijest da ni očuvane prirode ne bi bilo bez entuzijazma kako lovaca, tako i planinara i svih članica i članova brojnih ribolovnih i ekoloških društava.

Na području naše županije lovačke udruge gospodare s 31 lovištem ukupne površine 123.639 hektara. Svjesni smo da se na tako velikom području u novije vrijeme sve više srećete i s brojnim novim izazovima, među kojima posebno ističem sve veći broj divljači koja zalazi na poljoprivredne površine i prometnice koje su premrežile njihova prirodna staništa.

Upoznati smo s aktivnostima koje provodite za nadilaženje ovih problema te Vam zahvaljujem i na dugoj i odličnoj suradnji sa županijskim službama, a sve na korist lovaca i svih stanovnika Krapinsko-zagorske županije.

sjever.hr 03.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.