Now Reading:
U Područnom uredu Hrvatskog zavoda za socijalni rad u Đurđevcu svečano otvoren novi objekt za korisnike socijalnih usluga, vrijedan preko 879 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

U Područnom uredu Hrvatskog zavoda za socijalni rad u Đurđevcu svečano otvoren novi objekt za korisnike socijalnih usluga, vrijedan preko 879 tisuća eura

U Đurđevcu je održana Završna konferencija projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“ te je svečano otvoren novi objekt za korisnike socijalnih usluga.

Događanju su prisustvovali Koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić.

Kako je uvodno naglasio v.d. voditelja Područnog ureda Đurđevac Hrvatskog zavoda za socijalni rad Daniel Rupić, riječ je o projektu na kojem su, uz nositelje Hrvatski zavod za socijalni rad, zajednički u partnerstvu surađivali Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac i Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje.

Projekt je vrijedan 879.426 eura, financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njime je izgrađena i opremljena nova zgrada koja će u prizemlju služiti za pružanje usluga poludnevnog boravka Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecu s poremećajima u ponašanju s đurđevačkog područja, dok su na katu opremljeni prostori za pružanje preventivnih aktivnosti  đurđevačkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Vjerujemo da ćemo imati podršku i po pitanju stipendiranja stručnog kadra koji nam je nužno potreban- pojasnio je Rupić te zahvalio svim partnerima na sudjelovanju.

Župan Koren je istaknuo kako Županija snažno podupire razvoj socijalnih usluga kojom se nastoji pomoći obiteljima u potrebi i pružiti  podršku mladima.

-Svjedočimo sve većim problemima u društvu, potrebno je zaštiti obitelj kao temelj našeg društva i stoga su ovakvi projekti hvalevrijedni. Ovo je primjer odlične suradnje Županije i Grada Đurđevca te ostalih uključenih partnera jer zajedno dijelimo istu želju, a to je da pomognemo u razvoju i unaprjeđenju sustava socijalne skrbi. Ovime se daje pečat društvu kakvom težimo, socijalno osjetljivom i naprednom. Županija sudjeluje i na ostalim projektima na đurđevačkom području kojim poboljšavamo socijalne usluge poput Centra za starije osobe Đurđevac koji će također biti od iznimnog značaja. Što se tiče kadrova, moram naglasiti kako Županija provodi sustav stipendiranja studenata pa tako stotinu studenata mjesečno prima stipendiju u iznosu 150 eura, a među njima je velik broj onih koji studiraju na fakultetima koji su predmet vašeg interesa – od socijalne pedagogije i rehabilitacije, psihologije i ostalih srodnih studija poručio je župan Koren.

sjever.hr 01.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.