Now Reading:
OPREZ! Na snazi su nova prometna pravila
Full Article 2 minutes read

OPREZ! Na snazi su nova prometna pravila

U slučaju smanjene vidljivosti danju, vozači bicikala i osobnih prijevoznih sredstava također moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani.

Odredbom članka 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama datumski je određeno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala danju na motornim vozilima od 1. studenog do 31. ožujka.

Također, vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu.

U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 30,00 eura.

Pored navedenog, vozači bicikala te osobnih prijevoznih sredstava od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu ili osobnom prijevoznom sredstvu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani.

U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač bicikla ili osobnog prijevoznog sredstva kaznit će se novčanom kaznom od 60,00 eura.

-Stoga, vozače motornih vozila, pozivamo na oprez uvijek i svugdje! Pridržavajte se prometnih propisa i pripazite da vam svjetla uvijek budu upaljena radi bolje vidljivosti, a posebice od 1. studenog do 31. ožujka – poručili su iz policije.

foto: arhiva
sjever.hr
1.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.