Now Reading:
Župan Kolar dogovorio s ministrom Butkovićem: Na proljeće kreće gradnja brze ceste do Marije Bistrice
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar dogovorio s ministrom Butkovićem: Na proljeće kreće gradnja brze ceste do Marije Bistrice

Župan Željko Kolar se u utorak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture sastao s ministrom i potpredsjednikom Vlade Olegom Butkovićem.

Na sastanku je, između ostalog, dogovoreno da na proljeće 2024. kreću radovi na izgradnji 4. dionice brze ceste Zlatar Bistrica – Marija Bistrica. Sva potrebna projektno tehnička dokumentacija je pripremljena, a natječaj za radove bit će raspisan još ove godine.

Dogovoreno je da će se sljedeće godine obnoviti 1,2 kilometra spojne ceste od naselja Poznanovec do ulaza na brzu cestu. Na proljeće se kreće s radovima, a sredstva za obnovu bit će osigurana u financijskom planu društva Hrvatskih cesta za 2024. godinu.

Kako je istaknuto na sastanku, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture aktivno će pristupiti realizaciji projekta izgradnje drugog kolnika Autoceste Zagreb Macelj, za što je već ishođena građevinska dozvola. Uvjete i postupke realizacije Ministarstvo mora usuglasiti i s koncesionarom te će se nakon toga krenuti s radovima.

Intenziviraju se i aktivnosti na realizaciji projekta obnove željezničke pruge Savski Marof-Klanjec-Kumrovec na dionici Harmica – Klanjec. Zadnjom analizom stanja utvrđena je potpuna dotrajalost pružnih dionica, zbog čega se ne može pristupiti samo remontu nego se mora izvesti potpuna rekonstrukcija. U tijeku je izrada potrebne projektno-tehničke dokumentacije, nakon čega će se osigurati financijska sredstva i pokrenuti radovi.

Što se tiče zagorskog projekta izgradnje Zagorske brze ceste Krapina – Đurmanec – Jesenje – Lepoglava – Varaždin, za dio ceste koji prolazi kroz Krapinsko-zagorsku županiju, pristupa se izradi projektne dokumentacije kako bi uhvatili zaostatak u dinamici provedbe projekta budući da se na području Varaždinske županije već izvode radovi.

Zadovoljan sam postignutim dogovorom s potpredsjednikom Vlade i ministrom mora, prometa i infrastrukture gospodinom Olegom Butkovićem. Očekujem izvršenje dogovorenog– poručio je župan Željko Kolar.

Sastanku su uz potpredsjednika Vlade RH i ministra Olega Butkovića sudjelovali državni tajnik Tomislav Mihotić, ravnatelj Uprave za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju Dražen Antolović, posebni savjetnik ministra Đuro Lubura i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Uz župana Željka Kolara bili su pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec.

sjever.hr

31.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.