Now Reading:
Veleposlanik Austrije organizirao prijem povodom Nacionalnog praznika Republike Austrije! Među okupljenima i župan Kolar
Full Article 50 second read

Veleposlanik Austrije organizirao prijem povodom Nacionalnog praznika Republike Austrije! Među okupljenima i župan Kolar

Veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj NJ.E Josef Markus Wuketich priredio je svečani prijam povodom Nacionalnog praznika Republike Austrije. Među brojnim okupljenima predstavnicima javne vlasti, gospodarskog, vjerskog i društvenog života bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Nacionalni praznik se u Austriji obilježava na dan kad je 1955. godine usvojen Ustavni zakon o trajnoj neutralnosti, koji je postao dijelom novog austrijskog identiteta.

Veleposlanik Wuketich je u rujnu svojim dolaskom podržao Znanstveni piknik koji je održan u perivoju Dvorca Oršić, a prošle je godine bio i u službenom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji. Tom je prilikom istaknuo kako je Austrija drugi najveći investitor u Hrvatskoj s investicijskim volumenom od 5,2 milijardi eura, kao i da je drugi ulagač u Krapinsko-zagorsku županiju te četvrti najveći trgovinski partner Krapinsko-zagorske županije.

sjever.hr/kzz.hr
foto: kzz.hr
31.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.