Now Reading:
FOTO U nevremenu stradao Balon 2 u varaždinskom Graberju: “Godinama upozoravamo i molimo da se nešto poduzme. Sramite se!!”
Full Article 2 minutes read

FOTO U nevremenu stradao Balon 2 u varaždinskom Graberju: “Godinama upozoravamo i molimo da se nešto poduzme. Sramite se!!”

Područje sjeverne Hrvatske u utorak je u nekoliko navrata pogodilo jako olujno vrijeme koje je u nekim predjelima čupalo i rušilo stabla. U prijepodnevnom nevremenu nastradao je i Balon 2 varaždinskog Graberja u kojem svoje prostorije i opremu ima Savate klub Omega Varaždin.

Ogorčen pronađenim stanjem bio je trener kluba, Miljenko Rožmarić, koji je na svojem Facebook profilu istaknuo kako već godinama, a naročito unatrag par mjeseci, upozoravaju i traže da se nešto poduzme u vezi spomenutog balon.

– Sve one koji su odgovorni za ovaj prostor – gradonačelnika, njegove urede za sport i sve koji su u njima zaposleni, Zajednicu sportskih udruga i sve koji imaju poslovnu obavezu i dodirnu točku sa ovim prostorima, a za to primaju plaću. Oprema i ringovi su natopljeni vodom i puno opreme nam je upropašteno. Trebalo bi ih sve skupa biti sram. Sve njih nesposobne!!! Sramite se!!! – napisao je vidljivo ogorčen Rožmarić.

Da sa Balonom 2 već dugi niz godina imaju problema komentirala je i sportašica Marija Kosi.

– Ovo nije nastalo odjednom! Već dugo imamo problem s Balonom 2. Tu su zaista samo oni koji ovaj sport istinski vole. Po zimi se smrzavamo, a sad treniramo u lokvi ?!?!?!?! – napisala je Kosi.

Inače, u proračunu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina upravo je ove godine stavljena zamjena kompletne cerade na Balonu 2 zbog dotrajalosti i prokišnjavanja, čime bi se osigurali kvalitetni uvjeti za treniranje borilačkih sportova.

Kako je istaknuo Esad Garibović, voditelj sportskih objekata Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Zajednica je nakon puno godina dobila financijska sredstva od Grada za rekonstrukciju Balona 2, raspisala natječaj, odabrala najpovoljniju ponudu i uplatila avans.

– Tvrtka koja je prošla na natječaju izvršila je izmjeru Balona 2 i u navedenom roku iz Ugovora garantira montažu cerade na konstrukciju. Djelatnici ZSUGV dežuraju i blagovremeno uklanjaju vodu sa poda. Oprema je pomaknuta na drugi kraj dvorane i na sigurnom je. Poklopilo se nekoliko nesretnih okolnosti, šaljemo ispriku Šampionskom klubu “Omega” Varaždin i molimo za strpljenje – istaknuo je Garibović te dodao kako ovaj problem traje 15-ak godina i konačno ga rješavaju uz pomoć Grada i gradonačelnika.

foto – fb Miljenko Rožmarić

n.p.bajz/sjever.hr/fb Miljenko Rožmarić

31.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.