Now Reading:
VOZAČI, PRIPREMITE SE! Stižu nova pravila, kazne do gotovo 2000 eura
Full Article 2 minutes read

VOZAČI, PRIPREMITE SE! Stižu nova pravila, kazne do gotovo 2000 eura

Od 15. studenog vrijedit će nova pravila za vozače, a za one koji se tih pravila neće pridržavati kazne su do gotovo 2000 eura, piše Večernji list.

Za vozila koja neće imati odgovarajuću zimsku opremu propisana je kazna od 660 do 1990 eura za pravne ili fizičke osobe.

Nakon što od 1. studenoga svi moraju voziti s upaljenim svjetlima i danju, od 15. studenoga obavezna je i zimska oprema.

Od 15. studenoga na prometnicama u zimskim uvjetima, kad je kolnik prekriven snijegom ili kada je na njemu poledica, obvezna će biti i zimska oprema na vozilima, a ta će obaveza na snazi biti do 15. travnja. Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom.

Vozači su također dužni, prije uključivanja u promet, na vozilu očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg, led ili vodu. Za vozila koja ne budu imala propisanu zimsku opremu propisana je kazna od 660 do 1990 eura za pravne ili fizičke osobe.

Policija će vozačima čija vozila ne budu imala zimsku opremu narediti da odmah prekinu vožnju ili da nastave kretanje na cesti na kojoj je to dopušteno ili pak da upotrijebe zimsku opremu.

foto: ilsutracija
sjever.hr/vecernji.hr
30.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.