Now Reading:
Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije proslavila 30 godina djelovanja, župan Kožić: “Vatrogasci su ponos županije”
Full Article 2 minutes read

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije proslavila 30 godina djelovanja, župan Kožić: “Vatrogasci su ponos županije”

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije u svečanom sjednicom obilježila je 30. obljetnicu djelovanja.

Sjednici su prisustvovali brojni gosti, među njima potpredsjednik Sabora i predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik i državni tajnik Slavko Tucaković, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, bivši predsjednici i zapovjednici Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, vatrogasni veterani te predstavnici vatrogasnih zajednica s područja Zagrebačke županije.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek istaknuo je kako je osnivačka skupština Vatrogasne zajednice održana 28. kolovoza 1993. godine u vatrogasnom domu DVD-a Samobor. Prvi predsjednik bio je Josip Pankretić, a prvi zapovjednik Vladimir Domin.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Dario Kezerić istaknuo je kako mu je čast biti predsjednik zajednice koja je primjer organiziranosti, ustrojenosti i uspješnosti u Hrvatskoj.

Župan Stjepan Kožić naglasio je kako će Vatrogasna zajednica uvijek imati podršku Županije u radu te kako su vatrogasci ponos županije.

– Kažu da je najbolja prevencija protiv požara da u svakoj kući bude po jedan vatrogasac. Mi imamo tu sreću da iz jedne kuće nekada budu i po tri generacije vatrogasaca uključene u rad dobrovoljnih vatrogasnih društva – rekao je Kožić istaknuvši kako je prije 30 godina vatrogastvo bilo usmjereno najviše gašenje vatre, a da danas ono podrazumijeva čitav niz aktivnosti.

– Imali smo potrese, vatrogasci su bili prvi na terenu. Zahvatila nas je pandemija, vatrogasci su bili angažirani, tijekom ljeta imali smo nevremena i poplave, vatrogasci su branili kuće i nasipe. Naprosto, vatrogasna djelatnost prometnula se u nositelja civilne zaštite – naglasio je Kožić, dodavši kako je za potrebe vatrogastva, a prvenstveno nabavu vozila Županija u posljednjih 20-ak godina izdvojila preko osam milijuna eura.

sjever.hr/Zagrebačka županija

30.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.