Now Reading:
U skrivenoj podzemnoj prostoriji sakrio više od tone duhana, nanjušio ga pas tragač
Full Article 50 second read

U skrivenoj podzemnoj prostoriji sakrio više od tone duhana, nanjušio ga pas tragač

Na širem bjelovarskom području pronađena je podzemna prostorija u kojoj je muškarac ilegalno držao duhan i proizvode za preradu duhana, prenosi danas.hr.

Muškarac je otprije poznat policiji zbog ilegalne trgovine duhanom, a prostoriju su, uz pomoć psa tragača, pronašli djelatnici Carinske uprave.

Prilikom pretrage gospodarskog objekta, u skrivenoj podzemnoj prostoriji u koju se ulazi ispod betonske ploče, pronađeno je 11 kartonskih kutija ispunjenih s ukupno 1208,20 kilograma duhana u listu, 8 PVC vreća ispunjenih s ukupno 71,30 kilograma sitno rezanog duhana, dvije električne rezalice za usitnjavanje duhana, 23 noža za električne rezalice i električna vaga. Za pronađene duhanske proizvode osumnjičeni ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu.

Služba za mobilne jedinice Varaždin će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarinskog duga u ukupnom iznosu od 146.054 eura.

FOTO: carina.gov.hr

sjever.hr/danas.hr 30.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.