Now Reading:
Profesor s Akademije dramskih umjetnosti prijavljen za seksualno uznemiravanje, vraća se na posao
Full Article 1 minutes read

Profesor s Akademije dramskih umjetnosti prijavljen za seksualno uznemiravanje, vraća se na posao

Profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, Ozren Prohić, bratić Zlatka Hasanbegovića, koji je posljednje dvije godine bio suspendiran zbog sumnje na seksualno uznemiravanje, vraća se na posao, piše index.hr.

Studenti zbog toga negoduju jer, osim prijava koje je dobio za seksualno uznemiravanje, žale se i na njegovu agresivnost i vrijeđanje koje je zabilježeno i na snimci koju su studenti ustupili novinarima emisije Provjereno. Nakon što je odlučeno da će se profesor vratiti na posao, cijelo Povjerenstvo za spolno i seksualno zlostavljanje dalo je ostavku, a studenti su najavili i prosvjed.  

Profesor Ozren Prohić koji je dobio dvogodišnju suspenziju s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu vraća se na posao. Kako je rečeno u emisiji Provjereno, suspenziju je dobio zbog prijave za seksualno uznemiravanje, no DORH protiv njega nije dignuo optužnicu.

Studenti će 30. listopada organizirati prosvjed protiv te odluke i održat će se u 13 sati ispred glavne zgrade Akademije za dramsku umjetnost na adresi Trg Republike Hrvatske 5.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/index.hr 30.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.