Now Reading:
Petrijanečki vatrogasci dobili novo navalno vozilo – Načelnik Posavec: Ovo je ulaganje u podizanje sigurnosti svih naših mještana i njihove imovine
Full Article 2 minutes read

Petrijanečki vatrogasci dobili novo navalno vozilo – Načelnik Posavec: Ovo je ulaganje u podizanje sigurnosti svih naših mještana i njihove imovine

Uz zvukove sirena, u subotu je na središnji petrijanečki trg stiglo novo navalno vatrogasno vozilo za DVD Petrijanec.

-Vozilo je sufinancirala Općina sa 600.000 kuna te je ovo ulaganje u podizanje sigurnosti svih naših mještana i njihove imovine, u budućnost za sigurno sljedećih dvadesetak godina. DVD Petrijanec, kao centralno društvo, izlazi na sve intervencije, kojih u općini ima oko između 20 do 30-ak godišnje. Statistika govori da se većina od njih se događaju i u Donjem Vratnu, pa smo prije svega željeli DVD-u koji izlazi na sve intervencije omogućiti da oni imaju adekvatno i sigurno vozilo, te da sva vatrogasna društva dožive preobražaj u našoj općini – rekao je načelnik Željko Posavec.

U prethodne četiri godine financirali su kombi vozilo i za DVD Strmec Podravski s 80.000 kuna, a s isto tolikim iznosom i vatrogasno vozilo za DVD Novo Ves Petrijanečka.

-Zahvaljujem Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici i Ministarstvu poljoprivrede koji su financirali kombi vozilo za DVD Petrijanec, dok je DVD Petrijanec svoje vozilo darovalo DVD-u Majerje. Četiri od pet naših DVD-ova smo sada opremili općinskim novcem unatrag pet godina – rekao je Posavec.

No nisu to jedina ulaganja u vatrogastvo na području Općine Petrijanec.

-Ulažemo i u obnovu društvenih i vatrogasnih domova, dakle, energetske obnove i obnove unutrašnjosti. Rekonstruiran i dograđen je tako DVD Družbinec, nakon toga DVD Nova Ves Petrijanečka, pa vatrogasni dio DVD-a Nova Ves Petrijanečka, a imat ćemo još energetskih obnova te vatrogastvo u općini “živi punim plućima”. Između 230.000 i 250.000 kuna izdvajamo za njihov redovnu djelatnost, sukladno Zakonu o vatrogastvu. Unatoč smanjenju poreznih prihoda, nećemo smanjivati izdvajanja za naše vatrogasce – zaključio je načelnik Posavec.

Općini je na novom vozilu zahvalio predsjednik DVD-a Petrijanec Darijan Lukaček.

-Za nas ovo vozilo jako puno znači jer je podiglo operativnu spremnost i protupožarnu sigurnost na jednu višu razinu i sigurno je to prvo navalno vozilo koje je u potpunosti novo došlo u našu zajednicu – istaknuo je Lukaček.

izvor i foto: fb-ž.posavec
sjever.hr
30.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.