Now Reading:
Na sjeveru Hrvatske najbolje su plaćeni informatičari, ali i zaposleni u opskrbi električnom energijom i javnoj upravi – evo koja im je prosječna plaća!
Full Article 2 minutes read

Na sjeveru Hrvatske najbolje su plaćeni informatičari, ali i zaposleni u opskrbi električnom energijom i javnoj upravi – evo koja im je prosječna plaća!

Prema analizi analitičara HZZ-a, na vrhu ljestvice plaća po županijama najčešće se nalaze djelatnosti informacija i komunikacija, piše portal Župan.hr.

Na dnu ljestvice plaća najčešće su se nalazile administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti, kao i djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja pića.

Što se tiče Krapinsko-zagorske županije, tamo je najveća prosječna neto plaća u lipnju ove godine bila u djelatnostima informacija i komunikacija (IKT) i to 1502 eura. Drugo mjesto zauzele su djelatnost opskrbe električnom energijom, plinom i paro gdje je prosječna neto plaća bila 1453 eura, dok su plaće u djelatnosti poslovanja nekretninama bile 1414 eura. S druge pak strane, najniže prosječne plaće bile u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme hrane i pića gdje je plaća bila 883 eura.

Kao i u Krapinsko-zagorskoj, i u Varaždinskoj županiji najveće prosječne neto plaće imaju u djelatnosti informacija i komunikacija, no tamo je plaća nešto niža, odnosno 1482 eura. Drugu najveću plaću imaju u skupini djelatnosti koja obuhvaća javnu upravu i obranu te obvezno socijalno osiguranje – 1376 eura. Najnižu plaću imaju radnici koji rade u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića – 874 eura.

U Međimurskoj županiji najveća prosječna plaća bila je u djelatnosti opskrbe električnom energijom, plinom i parom – 1451 eura te IKT gdje je prosječna plaća bila 1419 eura. Najmanja prosječna neto plaća bila je u ostalim uslužnim djelatnostima i to 796 eura.

Što se tiče Koprivničko-križevačke županije, tamo najveće plaće imaju zaposleni u djelatnosti informacija i komunikacija gdje je plaća 1437 eura, te u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi – 1364 eura. Najmanju plaću imaju zaposleni u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima – 806 eura.

U Zagrebačkoj županiji je u lipnju najveća prosječna plaća bila također u djelatnosti informacija i komunikacija – 1625 eura, ali i u financijskim djelatnostima i djelatnostima osiguranja – 1486 eura. Najmanju prosječnu neto plaću imali su zaposleni u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića – 878 eura.

n.p.bajz/sjever.hr/župan.hr

30.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.