Now Reading:
Gradonačelnik Bosilj ugostio više od 30 članova prijateljske udruge iz Ravensburga! “Na najbolji način potičemo međunarodnu suradnju”
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Bosilj ugostio više od 30 članova prijateljske udruge iz Ravensburga! “Na najbolji način potičemo međunarodnu suradnju”

Grupa njemačkih građana iz partnerskog grada Ravensburga u posjetu je Varaždinu, a u ponedjeljak u sjedištu gradske uprave u palači Patačić na Franjevačkom trgu ugostio ih je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Riječ je o 33 člana udruge „Die Brückenbauer“ ( „Graditelji mostova“ ) koja djeluje u Ravensburgu, a jedan od glavnih ciljeva je njegovanje prijateljske suradnje s gradovima partnerima. Grupa iz Ravensburga imat će tijekom boravka u Varaždinu priliku upoznati se s bogatim kulturno-povijesnim nasljeđem grada Varaždina s kojim je potpisana povelja o suradnji 2002. godine.

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je kako su prošle godine jednu ulicu u Varaždinu nazvali Ulicom grada Ravensburga, dok oni imaju park u centru grada koji se naziva Park Grada Varaždina.

-Dodatno smo produbili suradnju između Varaždina i Ravensburga. Kulturna suradnja, a vjerujem da će uskoro postati i gospodarska suradnja napreduje u najboljem smjeru te na najbolji način potičemo tu međunarodnu suradnju – izjavio je gradonačelnik.

Bosilj se dotaknuo i teme razvoja gospodarstva između ova dva grada.

-Razgovarali smo i o tome da bismo mogli pozvati gospodarstvenike s jedne i druge strane i da bi sljedeće godine jedan naša delegacija gospodarstvenika otišla u Ravensburg kako bi mogli uspostaviti neku suradnju – najavio je Bosilj.

Grupa građana Ravensburga, koju vodi Nikolaus Schneider, boravit će u Hrvatskoj do 2. studenoga 2023. te će upoznati i druge krajeve naše zemlje.

-Pandemija je zaustavila putovanja, inače smo svake godine organizirali putovanja po hrvatskim gradovima i sklapali prijateljstva. Ove je godine opet bila prilika to učiniti i izabrali smo Varaždin. Ostajemo do četvrtka, nakon Varaždina idemo u Varaždinske Toplice, a zatim u Zagreb i na Plitvička jezera. Imamo i jedan prigodan koncert u HNK na kojem ćemo se još bolje upoznati – rekao je Schneider i dodao da je zadnji posjet Varaždinu bio 2016. godine.

mdjak/sjever.hr
30.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.