Now Reading:
Vozači, oprez! I na varaždinskom području posebna prometna regulacija za blagdan Svih svetih – donosimo sve detalje
Full Article 3 minutes read

Vozači, oprez! I na varaždinskom području posebna prometna regulacija za blagdan Svih svetih – donosimo sve detalje

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, počevši od subote, 28. listopada pa sve do blagdana Svih svetih, 1. studenog, očekuje se intenzivniji broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije.

Policija skreće pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima i biciklistima.
Također mole građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta.

Ove će ulice u Varaždinu biti zatvorene

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će se odvijati uz fizičku regulaciju od strane policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži. Promet će se zatvarati od raskrižja s Ulicama Gustava Krkleca i Ratimira Hercega do kružnog toka za dane 30. i 31. listopada te prema potrebi i dana 1. studenog, u vremenu od 8 do 20 sati. Kao ulaz na parkiralište u ulici Ratimira Hercega uz groblje, koristit će se postojeći južni prilaz, a kao izlaz s parkirališta koristiti će se postojeći sjeverni prilaz kod ugostiteljskog objekta.

Privremene prometne regulacije i u ostalim gradovima i mjestima u županiji

Također, u srijedu, 1. studenog, uspostavit će se privremena regulacija prometa kod groblja u Vidovcu.

U gradu Ivancu dana 31. listopada u zoni groblja dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do groblja, bit će određen jednosmjerni promet u smjeru groblja dok dana 1. studenog u zoni groblja u Ivancu dio ulice Augusta Cesarca biti zatvoren za promet motornih vozila.

Nadalje, uz groblja u Lepoglavi i Kamenici do 1. studenog uvodi se jednosmjerni prilaz groblju s jugozapadne strane iz pravca Kvaternikove ulice.
Isto tako, privremena regulacija prometa određuje se i u mjestima Maruševec, Klenovnik i Bednja.

Važno je znati i ovo!

Iz PU varaždinske skreću pozornost građanima da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa. Policija upućuje na slijedeće mjere opreza:

-prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom,
-ne ostavljati ključeve i dokumente u vozilu,
-zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,
-vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,
-ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s predstavnicima lokalne samouprave, postavili su na oglasnim pločama i city light vitrinama u blizini groblja na području Varaždinske županije, plakate „Stop provalama u automobile!“ te će se na parkiralištima svih groblja građanima ostavljati i letci istog sadržaja, s ciljem povećanja samozaštitnog ponašanja.

Pozivaju građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja. Iz PU varaždinske mole građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.

sjever.hr
29.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.