Now Reading:
Više gradova u središnjoj Hrvatskoj u strahu od otmica djece: „Mame ih slatkišima i pokušavaju uvući u kombi”
Full Article 2 minutes read

Više gradova u središnjoj Hrvatskoj u strahu od otmica djece: „Mame ih slatkišima i pokušavaju uvući u kombi”

Već danima se građani nekoliko gradova u središnjoj Hrvatskoj suočavaju s informacijama o pokušajima otmica djece. Dojave su policiji stigle s koprivničkog i đurđevačkog područja, a zatim i iz Bjelovara.

Kako donosi portal N1, policija je potvrdila da su dobili informacije da netko mami djecu slatkišima. Među građane se uvukao strah, a policija je izašla na teren kako bi provjerila što se doista događa. Analizirane su dojave građana, obavljene su provjere i obiđena su sva mjesta dojava.

-Ni na koji način nije se potvrdila sumnja da su djeca bila napadnuta ili da je došlo do pokušaja otmice djece – navode iz Policijske uprave koprivničko križevačke te ističu kako kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno niti jedno kazneno djelo niti protupravno ponašanje na štetu djece.

Ističu nadalje kako policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije, ali da dosadašnjim radom i obavljenim provjerama nisu potvrdili njihovu utemeljenost.

-Jednu takvu smo dobili prije nekoliko dana. Nakon što smo obišli šire koprivničko područje utvrdili smo da dojava nije točna i da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebnim uznemiravanjem javnosti – navode iz policije.

Sa sličnim se informacijama suočila i bjelovarska policija, piše N1 jer su i na tom području
počele kružiti glasine da je netko pokušao namamiti djecu u sumnjivi kombi te ih oteti.

-Ovakvih dojava bilo je do sada na području više županija – doznaje se iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Policija savjetuje da djecu treba učiti samozaštitnim ponašanjima u prometu, opasnostima od ovisnosti, štetnim druženjima pa tako i o komunikaciji s nepoznatim osobama. Poručuju kako se svako sumnjivo ponašanje treba dojaviti na 192.

sjever.hr/n1info.hr
29.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.