Now Reading:
Pijani mladić pljuvao i izvrijeđao policajce: „Je*em vam mater” – ipak izbjegao kaznu od 4 tisuće eura
Full Article 2 minutes read

Pijani mladić pljuvao i izvrijeđao policajce: „Je*em vam mater” – ipak izbjegao kaznu od 4 tisuće eura

Zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno konzumiranja alkoholnog pića na javnoj površini, policijski su službenici upozorili 23-godišnjeg mladića u Ogulinu, ne sluteći što će ih snaći.

-Prilikom postupanja policijskih službenika radi sankcioniranja prekršaja iz Odluke o zabrani konzumiranja alkoholnih pića na javnim površinama grada Ogulina, vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike A. i P. na način da im je govorio: “Je*em vam mater”, prenosi Danica.hr.

-Nakon što mu je izdana zapovijed da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, on se oglušio te je u jednom momentu podigao srednji prst desne ruke i pokazao ga policijskim službenicima koji su već bili u službenom vozilu. Počeo je i pljuvati prema službenom vozilu, nakon čega je uhićen te doveden u službene prostorije PP Ogulin, a izvršenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija od 0,98 promila alkohola u organizmu – ističe se u presudi koju prenosi Danica.hr.

Sutkinja je mladića kaznila maksimalnom novčanom kaznom od 100 eura plus 25 eura troškova postupka. No, kako je jedan dan proveo u policijskom pritvoru, od kazne mu se oduzima 40 eura.

Prilikom izbora vrste prekršajne sankcije, sud se odlučio za maksimalnu novčanu kaznu za ovu vrstu prekršaja, pazeći na primjenu blažeg zakona (20 do 100 eura), obrazloženo je, a sutkinja je ujedno istaknula da su izmjene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kojim je za taj prekršaj propisana novčana kazna od 700 do 4000 eura stupile na snagu nakon što je mladić počinio prekršaj.

sjever.hr/danica.hr
29.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.