Now Reading:
Dodatna financijska potpora učenicima i studentima s područja općine Konjščina! Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija
Full Article 2 minutes read

Dodatna financijska potpora učenicima i studentima s područja općine Konjščina! Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija

Općina Konjščina raspisala je natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja Općine Konjščina u školskoj godini 2023./2024.

Pozivaju se zainteresirani učenici srednjih škola i studenti na redovnom školovanju na učilištu, veleučilištu ili sveučilištu s prebivalištem na području Općine Konjščina da dostave zahtjev i dokumentaciju za odobrenje stipendije u školskoj/akademskoj godini 2023./2024.

U tekućoj školskoj/akademskoj godini, planira se dodijeliti ukupno 32 stipendije podijeljene u četiri kategorije: učeničke i studentske stipendije te učeničke sportske i studentske sportske stipendije.

Budući da deset učenika i deset studenata već ostvaruje pravo na stipendiju zbog urednih potvrda o upisu u narednu godinu školovanja, Općina Konjšćina raspisala je natječaj za preostalih 12 stipendija. To uključuje pet učeničkih stipendija, pet studentskih stipendija, kao i po jednu učeničku sportsku stipendiju i studentsku sportsku stipendiju.

Za školsku/akademsku godinu 2023./2024. učenička/studentska stipendija se isplaćuje za učenike od 01. rujna tekuće godine do 30. lipnja iduće godine, dok za studente od 01. listopada tekuće godine do 30. rujna iduće godine

Načelnica Općine Konjščina Anita Krok pozvala je sve učenike i studente koji ispunjavaju uvjete natječaja da se prijave.

-Stipendije predstavljaju značajnu podršku našim učenicima i studentima u njihovom obrazovanju. Općina Konjščina prepoznaje važnost ulaganja u budućnost naših mladih građana te stoga pozivam sve zainteresirane da se prijave na ovaj natječaj i iskoriste priliku za dodatnu financijsku potporu tijekom svog školovanja – poručila je načelnica Krok.

Općina Konjščina u svom je Proračunu osigurala iznos stipendija za školsku godinu 2023./2024. od 39,82 eura za učenike te 53,09 eura za studente. Rok za podnošenje zahtjeva traje 8 dana od objave natječaja, od 30. listopada (ponedjeljak) do 7. studenog (utorak) 2023. godine.

Više informacija i detalja o natječaju dostupno je na web stranicama Općine Konjščina.

FOTO: Arhiva

sjever.hr 27.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.