Now Reading:
Župan Posavec podržao međimurske vatrogasne veterane: Svojim životom, radom i angažmanom u sustavu vatrogastva uzor ste mladim vatrogascima, ali i svima nama
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec podržao međimurske vatrogasne veterane: Svojim životom, radom i angažmanom u sustavu vatrogastva uzor ste mladim vatrogascima, ali i svima nama

U petak su se u Gornjoj Dubravi okupili članovi Kluba vatrogasnih veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije gdje su im domaćini ove godine bili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martinuševec.

Veterani, čiji Klub broji više od 300 članova, u radnom dijelu skupa usvojili plan aktivnosti za naredno razdoblje kojim će nastaviti ispunjavati svoju zadaću u društvu u kojem su važna karika međimurskog vatrogastva.

Najsvečaniji dio sjednice bila je dodjela nagrada članovima Kluba za vjernost te su tako za 30 godina nagrađeni Josip Rok iz Mihovljana i Franjo Vadlja iz Cirkovljana. Za 20 godina članstva nagrađeni su: Josip Heric iz Železne Gore, a za deset godina Mirko Varga iz Novog Sela Rok, Josip Kolarić iz Savske Vesi, Antun Krhač iz Novakovca, Andrija Ilijaš i Dragutin Pavlic iz Hodošana, Franjo Novak iz Gornjeg Mihaljevca, Rudolf Rihtarić i Pavao Ribarić iz Murskog Središća, Valentin Srpak iz Gornjeg Kraljevca te Vladimir Trajbar iz Nedelišća.

Župan Matija Posavec istaknuo je potrebu i važnost postojanja Kluba veterana te na ovaj način odavanja zaslužene pažnje starijim kolegama od kojih se ima što čuti, ali i naučiti.

-Vatrogastvo je kod nas u Međimurju način života, imamo najviše vatrogasaca po glavi stanovnika, a u svakom mjestu vatrogasci su pokretači društvenog života. Danas je međimursko vatrogastvo prepoznato diljem Hrvatske, ali i šire, tu prepoznatljivost je trebalo stvarati – vi ste to svojim trudom i angažmanom stvarali, i hvala vam na tome. Čestitam svim članovima Kluba, kao i dobitnicima priznanja za desetljeća vjernosti ovoj humanoj djelatnosti. Svojim životom, radom i angažmanom u sustavu vatrogastva uzor ste mladim vatrogascima, ali i svima nama. Na tom putu i dalje ćete imati podršku Međimurske županije – rekao je Posavec.

Vatrogasni veterani godišnju skupštinu popratili su i tradicionalnim sportskim igrama te se natjecali u pikadu, streljaštvu, te visećoj kuglani.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
28.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.