Now Reading:
Općina Lobor poziva poljoprivrednike: Javite se na natječaj za potpore!
Full Article 2 minutes read

Općina Lobor poziva poljoprivrednike: Javite se na natječaj za potpore!

Općina Lobor raspisala je natječaj za poljoprivrednike za dodjelu potpora u poljoprivredi za ovu godinu. U sklopu natječaja, Općina Lobor će dodjeljivati potpore u šest različitih mjera, čime nastavlja podupirati poljoprivrednu proizvodnju na svom području.

Potpore će se dodjeljivati u šest različitih mjera. Od ukupnog broja mjera pet njih je nastavak mjera iz prijašnjih godina dok je potpora za kupovinu rasplodnih mliječnih junica namijenjenih za proizvodnju mlijeka po prvi puta uvedena ovim natječajem.

Potpora za kupovinu rasplodnih mliječnih junica namijenjenih za proizvodnju mlijeka će se odobriti korisniku za troškove kupovine rasplodnih mliječnih junica. Maksimalni iznos sredstava potpore po jednom korisniku je do 50% prihvatljivih troškova, ali najviše do 700,00 eura godišnje. Prihvatljive aktivnosti troškova su one koje su provedene nakon 1. siječnja tekuće godine.

Mjere koje će se obuhvatiti ovim natječajem također uključuju sufinanciranje polica osiguranja usjeva, nasada i stoke (do 200,00 eura po korisniku), sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja krava i krmača (do 200 eura), poticanje povećanja proizvodnje voća i povrća (do 700 eura), poticanje ekološke proizvodnje (do 400 eura), nabavu opreme za uzgoj i održavanje pčelinjih zajednica (do 400 eura), uz već navedenu potporu za kupovinu rasplodnih mliječnih junica namijenjenih za proizvodnju mlijeka (do 700 eura).

S ciljem poticanja poljoprivredne proizvodnje i unaprijeđenja uvjeta rada poljoprivrednika, Općina Lobor će u 2023. godini osigurati ukupno 6.600,00 eura za svih šest navedenih mjera. Načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih istaknula je važnost podupiranja poljoprivrednika na lokalnoj razini.

-Poljoprivreda je jedan od temelja našeg gospodarstva i važno je podržavati naše poljoprivrednike kako bi osigurali kvalitetne proizvode i održali naša ruralna područja. Ovim natječajem želimo pružiti podršku i poticaj za daljnji razvoj poljoprivrede na području naše Općine – poručila je načelnica Jembrih.

Svi zainteresirani poljoprivrednici koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Regionalnom uredu Krapinsko-zagorske županije te imaju prebivalište ili sjedište na području Općine Lobor, mogu se prijaviti na natječaj do 20. prosinca 2023. godine, ili do iskorištenja financijskih sredstava osiguranih u Proračunu Općine Lobor.

Svi detalji i upute za prijavu na natječaj dostupni su na službenim web stranicama Općine Lobor.

sjever.hr
28.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.