Now Reading:
Dječji vrtić Krijesnica u Malom Bukovcu u novom ruhu – projekt vrijedan gotovo 30 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Dječji vrtić Krijesnica u Malom Bukovcu u novom ruhu – projekt vrijedan gotovo 30 tisuća eura

U cilju poboljšanja i unapređenja uvjeta u dječjim vrtićima širom Hrvatske, država je osigurala iznos od gotovo 20 milijuna kuna, a među gradovima i općinama kojima su programi sufinancirani je i Općina Mali Bukovec.

Naime, zahvaljujući prijavi Općine, Dječji vrtić Krijesnica dobio je iznos od 19,2 tisuće eura, a budući da je ukupna vrijednost: uređenja i adaptacije igrališta 28.224,51 eura, iz općinskoj je proračuna u tu svrhu izdvojeno 8.970,92 eura.

Provedbom projekta nabavljena su i postavljena nova dječja igrala u dvorištu Dječjeg vrtića ,,Krijesnica” u Malom Bukovcu koja su zamijenila dosadašnja stara i dotrajala te su postavljene nove dvije vanjske ograde.

Od igrala, postavljeni su ljuljačka gnijezdo i kombinirano igralo pogodni za djecu s poteškoćama u razvoju te klackalica, a u svrhu zaštite djece od bilo kakvih ozljeda tijekom korištenja igrala, postavljena je antitraumatska podloga prema uputama dobavljača i strogo su poštivana i pravila glede sigurnosne zone oko pojedinog igrala.

Osim igrala, postavljene su i dvije ograde, s ciljem sprečavanja ozljede djece prilikom vanjskih aktivnosti, čime su se stvorili bolji uvjeti sigurnosti.

,Ovaj je projekt proveden uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

sjever.hr/mali-bukovec-hr
28.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.