Now Reading:
Župan Posavec čestitao 102. rođendan ETŠ-a: Gradite sustav u obrazovanju koji je za primjer
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec čestitao 102. rođendan ETŠ-a: Gradite sustav u obrazovanju koji je za primjer

Dan škole održan je u petak u Ekonomskoj i trgovačkoj školi čiji su učenici i nastavnici priredili bogat kreativni i sportski program u čast 102. godišnjice djelovanja ove ustanove.

Nedavno uređeno spremište za bicikle, otvoreno je ovom prigodom, a u školskom holu postavljena je lutka u odori Zrinske garde, detalj koji podsjeća na povijesno nasljeđe kraja. Osobito zanimljiv detalj ovogodišnje proslave bila je modna revija, priređena u suradnji sa Socijalnom zakladom Humana Nova, tijekom kojeg su učenice i učenici nosili modele ove Zaklade.

ETŠ Čakovec, srednjoškolska je ustanova poznata i po kvalitetnim projektima vezanim uz ekologiju i zaštitu okoliša te potvrdom statusa ekoškole, na koji je ravnateljica Bosiljka Kukolić Vinković iznimno ponosna.

U svom obraćanju uzvanicima, ravnateljica je pozdravila izaslanstvo Županije – župana Matiju Posavca i pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah, izaslanstvo Zrinske garde Čakovec te članove KUD-a Veseli Međimurci Čakovec, ravnatelje škola te visokih učilišta:

-Hvala nam što s nama dijelite ovaj sretan trenutak – rođendan o kojem otvaramo i novi, natkriveni prostor za spremanja bicikala, rođen u našem projektu Biciklom u školu. Raduje nas svaki detalj kojim boravak u školi činimo ugodniji našim učenicima, a ovo je jedan od takvih primjera – naglasila je ravnateljica.

Na 102. rođendanu Škole i postignutim rezultatima, kolektivu i učenicima čestitao je župan Posavec.

-Poštovani profesori i profesorice te ravnateljice, dragi učenici, čestitam vam na svakom uspjehu jer gradite sustav u obrazovanju koji je za primjer te vam želim mnogo uspjeha u daljnjem radu i stvaranju dodanih vrijednosti u vašoj školi – rekao je župan Posavec, dodavši da je u pripremi ugovor sa Štajerskom prema kojem će međimurski učenici moći na razmjenu i usavršavanje u tu razvijenu europsku regiju.
Župan je podsjetio da je u tijeku natječaj za potpore srednjim školama, kako bi Županija što je moguće više pomogla razvoj svojih ustanova.

Učenici su povodom Dana škole ponovo pokazali svoju svestranost i talente u zanimljivom programu ispunjenom glazbom, demonstracijama vještina i sportskim aktivnostima.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
27.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.