Now Reading:
Zašto načelnik Bedekovčine Darko Ban nije podržao prijedlog Zagorskog vodovoda za povećanje cijene vode?
Full Article 2 minutes read

Zašto načelnik Bedekovčine Darko Ban nije podržao prijedlog Zagorskog vodovoda za povećanje cijene vode?

Skupština Zagorskog vodovoda na svojoj posljednjoj sjednici nije prihvatila prijedlog o povećanju fiksnog dijela cijene vode. Među članovima Skupštine koji nisu podržali taj prijedlog je i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban. Zašto nije podržao prijedlog upitali smo načelnika dok su njegove stranačke kolegice i kolege, načelnice i načelnici i gradonačelnici podržali prijedlog Zagorskog vodovoda za povećanje cijene vode.

-Uvažavajući zahtjeve Uprave Zagorskog vodovoda o nužnosti povećanje cijene vode, čega smo svi svjesni zbog rasta svih drugih troškova koji utječu na konačnu cijenu vode, osobno sam mišljenja da je tome trebala prethoditi detaljna analiza aktualne financijske situacije u Zagorskom vodovodu. Također, Uprava pred Skupštinare treba izaći s jasnim činjenicama za što će se utrošiti novac koji će se uprihoditi povećanjem cijene – pojasnio je Ban dodajući da odgovore na ta pitanja trebaju dobiti građani, njih više od 100 tisuća kojima će cijena vode neminovno rasti.

-Svjesni smo da je povećanje cijene vode neminovnost, a toga su svjesni i naši sugrađani, i zbog rasta energenata kao i svih ostalih troškova. Ali isto tako mi kao Skupštinari moramo znati sve relevantne činjenice na temelju kojih ćemo donijeti odluke, podržati taj prijedlog ili ne. Također, te činjenice moraju znati i naši sugrađani jer ćemo u konačnici svi zajedno osjetiti povećanje cijene vode – kazao nam je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

foto: arhiva

msopek/sjever.hr 27.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.