Now Reading:
Udruženje obrtnika Koprivnica obilježilo 56. obljetnicu rada i postojanja – Župan Koren: Obrtnici najžilaviji dio županijskog gospodarstva, veseli nas trend rasta broja obrta
Full Article 2 minutes read

Udruženje obrtnika Koprivnica obilježilo 56. obljetnicu rada i postojanja – Župan Koren: Obrtnici najžilaviji dio županijskog gospodarstva, veseli nas trend rasta broja obrta

U prostorijama Doma obrtnika u Koprivnici u petak je održana svečanost kojom je obilježena 56. obljetnica rada Udruženja obrtnika Koprivnica.

Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, a uime Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Uvodnim riječima prisutnima se obratila predsjednica Udruženja obrtnika Koprivnica Elida Zagrajski koja je zahvalila svim obrtnicima na predanom radu te promicanju obrtništva istaknuvši kako je u današnje vrijeme vrlo zahtjevno poslovati zbog velikog broja nameta, no isto tako je dodala da obrtnici unatoč tome kao najžilaviji dio gospodarstva neće posustati u isporuci kvalitete roba i usluga.

Zamjenica Ostriž je uz čestitku istaknula kako veseli velik broj obrta na području grada te naglasila kako Grad u kontinuitetu podržava poduzetničke inicijative u svim djelatnostima, a tako će nastaviti i dalje.

Čestitku je uputio i župan Koren koji je naglasio važnost očuvanja obiteljskih poduzeća i obrta koji u velikoj mjeri doprinose ukupnom županijskom gospodarstvu.

-Mali obrti nažalost imaju tu pod navodnicima nesreću da djeluju na prostoru u kojem imamo velike gospodarske subjekte, no prostora za poslovanje svakako ima, posebno ukoliko obrti nude kvalitetne usluge i proizvode. Veseli trend povećanja broja obrta kojih je čak 170 više nego prošle godine, trenutno djeluje njih 2006 na našem prostoru s tendencijom daljnjeg rasta. Ovaj pozitivan trend pokazuje da su obrtnici najžilaviji dio županijskog gospodarstva te da su poslovanje uspjeli prilagoditi kriznim vremenima. Županija će i dalje kroz mjere i javne pozive pomagati potporama, a kao važan segment je zasigurno i promocija malog poduzetništva i obrta sufinanciranjem nastupa na sajmovima. Najvažniji, Obrtnički i gospodarski sajam je pred nama, od 10. do 12. studenog će obrtnici imati priliku predstaviti svoje proizvode i usluge. Pozivamo sve da se priključe, a obrtnicima želim dobro poslovanje i uspješne rezultate – kazao je župan.

U sklopu svečanosti dodijeljene su Povelja zahvalnosti za 45. godišnji doprinos obrtništvu Željku Sokaču te Povelja zahvalnosti za 40. godišnji doprinos obrtništvu Dragutinu Kanaziru koji je zahvalio na priznanju i osvrnuo se na godine koje je proveo u obrtništvu.

sjever.hr/kckzz.hr
27.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.