Now Reading:
Poznati recidivist: Uhićen pijani vozač – kažnjen s 1300 eura
Full Article 2 minutes read

Poznati recidivist: Uhićen pijani vozač – kažnjen s 1300 eura

U četvrtak, 26. listopada oko 16 sati, u Bedekovčini su policijski službenici tijekom nadzora prometa zaustavili 48-godišnjeg vozača teretnog vozila koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,35 promila, također je utvrđeno kako je vozač recidivist prometnih prekršaja.

Vozač je uhićen i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1400 eura i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ”B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.
Vozač je doveden na Općinski sud gdje mu je rješenjem određena novčana kazna u iznosu od 1300 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ”B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
Isto tako u četvrtak, 26. listopada, oko 23 sata, tijekom nadzora prometa u Zaboku, policijski službenici zatekli su 29-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,72 promila.

29-godišnjaku je određeno zadržavanje te je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom od 1300 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 27.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.