Now Reading:
Obilježena dva desetljeća postojanja Ljekarne Varaždinske županije – djelatnicima s najdužim stažem uručene zahvalnice
Full Article 2 minutes read

Obilježena dva desetljeća postojanja Ljekarne Varaždinske županije – djelatnicima s najdužim stažem uručene zahvalnice

Prije dva desetljeća, tadašnje Županijsko poglavarstvo osnovalo je Ljekarnu Varaždinske županije Odlukom o spajanju Ljekarne Ludbreg, Ljekarne K svetom Antunu iz Novog Marofa i Ljekarne Dr. Gaj iz Varaždina, a Odlukom o pripajanju ljekarničkih jedinica u sastavu Doma zdravlja Varaždinske županije u sastav su ušle Ljekarna Ivanec, Ljekarna Bednja, Ljekarna Lepoglava i Ljekarna Maruševec.

Danas, 20. godina nakon osnivanja Ljekarna Varaždinske županije provodi ljekarničku djelatnost u 11 ljekarni i tri depoa lijekova, i to četiri ljekarne u gradu Varaždinu i deset ljekarničkih jedinica diljem Varaždinske županije, od Bednje do Malog Bukovca.

Kako je naglašeno na svečanosti održanoj u petak u Županijskoj palači u Varaždinu, riječ je o ustanovi Varaždinske županije koja je uspješna ne samo na polju financija, već uspješno prati najsuvremenije trendove u ljekarničkoj skrbi u Republici Hrvatskoj.

Okupljenima se obratio ravnatelj Ljekarne, Mirko Magić, koji je istaknuo da Ljekarna trenutno ima 70 zaposlenika.

-Imamo 36 magistara farmacije, 21 farmaceutski tehničar, četiri farmaceutska pripravnika i svega devet nezdravstvenih djelatnika, dakle 88 posto je zdravstvenih djelatnika, a 57 posto od svih zaposlenika ima visoku stručnu spremu. Lijekovima smo dobro opskrbljeni, kod nas nema listi čekanja, osim kada koji puta moramo malo sačekati u redu ako je gužva u ljekarni. Trudimo se imati sve dostupne lijekove u ljekarnama, a ako kojeg lijeka trenutno ponestane nabavljamo ga uz pomoć naših dobavljača maksimalno brzo – rekao je Magić.

Iznio je i podatak da su tijekom prošle godine ljekarnici na našem području izdali 2,9 milijuna lijekova i drugih medicinskih proizvoda te da će ove godine za prvih devet mjeseci vjerojatno prijeći brojku od tri milijuna pakiranja.

-Ljudi primjećuju da su ljekarnici najdostupniji zdravstveni radnici. Dovoljno je doći u najbližu ljekarnu i naša je ljekarnička skrb dostupna sa savjetima, lijekovima i drugim pripravcima – kazao je Magić.

Prostori u kojima su smještene ljekarne prilično su stari no redovito se obnavljaju, dodao je.

-Ove je godine, primjerice, obnovljena ljekarna u Ulici Braće Radić. Svake godine obnovimo koliko možemo prema financijskim mogućnostima. Ulaganja je dosta, ali posebno se trudimo nabaviti medicinske strojeve i aparate kojima sami radimo lijekove – istaknuo je ravnatelj Magić.

Na svečanosti upriličenoj uoči 29. listopada, Hrvatskog dana ljekarni, djelatnicima ljekarna sa stažem dužim od 40 godina uručene su zahvalnice.

a.kučić/sjever.hr
27.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.