Now Reading:
Najmlađim mještanima Općina Trnovec darovala mandarine, osnovnoškolcima i besplatan ulaz u varaždinski Gradski muzej
Full Article 2 minutes read

Najmlađim mještanima Općina Trnovec darovala mandarine, osnovnoškolcima i besplatan ulaz u varaždinski Gradski muzej

Općina Trnovec Bartolovečki i ove je godine svim vrtićarcima u dječjim vrtićima ”Zeko” Trnovec i ”Mala Oaza” Bartolovec, kao i osnovnoškolcima u OŠ Trnovec i OŠ Šemovec, darovala 1500 kg mandarina.

Tim povodom, načelnica Verica Vitković posjetila je OŠ Trnovec gdje su ju dočekali veseli prvašići s učiteljicama i ravnateljicom Radmilom Sačić.
Načelnica Vitković razgovarala je s djecom o važnosti zdrave prehrane, a svi su bili složni da su mandarine jako fine i zdrave, jer imaju puno vitamina C koji je važan za naše zdravlje, o čemu su im pričale njihove učiteljice. 

-Nama je važno da naši najmlađi imaju pravilnu, zdravu prehranu, da budu veseli, zdravi i sretni te da im školski dani proteknu što ljepše. Zato je općina odlučila i ove godine počastiti naše osnovnoškolce i vrtićarce ovim zdravim voćem i drago nam je da smo im uljepšali jesen vitaminima – rekla je načelnica Vitković.

Ravnateljica Radmila Sačić, zahvalila je načelnici na lijepoj donaciji. 

-Mi u školi izrazito brinemo o zdravoj i uravnoteženoj prehrani, pa nam je jako drago da je i općina ponovno sudjelovala u tome i darovala djeci ove fine mandarine – rekla je ravnateljica Sačić.

Osnovnoškolci u projektu MIŠ

Općina Trnovec Bartolovečki uključila se i u projekt MIŠ – Muzej i škola, edukacijski program Gradskog muzeja Varaždin namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola koji traje cijelu školsku godinu i obuhvaća individualne i grupne posjete stalnim postavima i povremenim izložbama, razgled izložbenih postava uz vodstvo stručnjak, tematska predavanja, tematske edukacijsko-kreativne radionice, igraonice. Općina Trnovec Bartolovečki za svoje je osnovnoškolce financirala iskaznice kojima će oni tijekom cijele godine imati besplatan ulaz u Gradski muzej Varaždin te svim postavima, izložbama, radionicama koje se organiziraju u muzeju.

-‘Kao i uvijek, ulažemo u obrazovanje i bolju budućnost naših najmlađih. Projekt MIŠ prepoznali smo u Općini kao iznimno dobar projekt kojim će naši osnovnoškolci imati priliku češće posjećivati muzej i sudjelovati u raznim kulturnim događanjima i aktivnostima. Sigurna sam da će im to biti i zabavno i edukativno, sretna sam da smo mogli to osigurati školarcima i vjerujem da će ovo dobro iskoristiti za proširiti znanja koja dobivaju u svojim školama – poručila je načelnica Vitković.

sjever.hr
27.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.