Now Reading:
Vrijedna donacija: Odjel pedijatrije ŽB Čakovec dobio električni automobil koji će djecu prevoziti do potrebnih dijagnostičkih pretraga
Full Article 1 minutes read

Vrijedna donacija: Odjel pedijatrije ŽB Čakovec dobio električni automobil koji će djecu prevoziti do potrebnih dijagnostičkih pretraga

Odjel za pedijatriju Županijske bolnice Čakovec u četvrtak je odzvanjao dječjim smijehom, a povod tome bio je završetak još jedne uspješne akcije “Vozi s osmijehom”, Humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać”.

Radi se o donaciji električnog automobila koji će djecu hospitaliziranu na Odjelu za pedijatriju ŽB Čakovec prevoziti na dijagnostičke pretrage, naprimjer ako dijete treba na RTG snimku pluća, dijete sjedne u autić, roditelj dobije daljinski upravljač i u pratnji sestre odlaze do Odjela radiologije ili neke druge potrebne pretrage.  Vrijednost donacije je preko 1000 eura.

U ime Udruge donaciju je ravnatelju ŽB Čakovec Igoru Šegoviću i osoblju Odjela za pedijatriju predao Ivan Soldo.

Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać postoji od 2012. godine i nalazi se u Zagrebu. Pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje. Pružanje pomoći ogleda se u vidu osiguravanja smještaja, prehrane, sufinanciranje troškova prijevoza, psihološke i duhovne obnove, potpire pri rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka te kod nastavka školovanja.

Ovo je prva suradnja s Udrugom “fra Mladen Hrkać”, te je dogovorena daljnja suradnja na obostrano zadovoljstvo.

sjever.hr 26.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.