Now Reading:
Slovenci izdali crveno upozorenje: Padat će jaka kiša, bit će poplava i odrona
Full Article 1 minutes read

Slovenci izdali crveno upozorenje: Padat će jaka kiša, bit će poplava i odrona

Zbog prognoziranih jakih kiša i vjetra za petak Agencija za zaštitu okoliša izdala je crveno upozorenje za veći dio Slovenije. Geološki zavod Slovenije upozorava da postoji povećana opasnost od novih klizišta i ponovnog aktiviranja onih koja su se pokrenula tijekom posljednjeg klizišta.

U noći s petka na subotu jutro Sloveniju će zahvatiti obilne padaline uz lokalno jake pljuskove. Puhat će jak jugozapadnjak, piše 24ur.

Na području sjeverozapadne Slovenije vjetar može rušiti stabla i otkrivati ​​krovove. Promet može biti jako otežan. Doći će do prekida u opskrbi električnom energijom. Kretanje na otvorenom može biti vrlo otežano, a ponegdje i opasno zbog letećih objekata, upozorava agencija.

Slovenska agencija za okoliš je izdala i crveno upozorenje na jak vjetar za jugozapad Slovenije. Vjetar tamo može lokalno uzrokovati razaranja, čupati drveće i prevrtati dalekovode. Promet je na nekim mjestima moguć. Vjerojatni su dugotrajni nestanci struje. Kretanje na otvorenom može biti opasno i uglavnom nemoguće.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/24ur 26.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.