Now Reading:
PRODUŽUJE SE KONTROLA NA GRANICAMA: Sastaju se ministri Italije, Slovenije i Hrvatske, raspravljat će o mjerama na granicama i regiji
Full Article 1 minutes read

PRODUŽUJE SE KONTROLA NA GRANICAMA: Sastaju se ministri Italije, Slovenije i Hrvatske, raspravljat će o mjerama na granicama i regiji

Ministarstvo unutarnjih poslova predložit će Vladi produljenje kontrole na granicama s Mađarskom i Hrvatskom za 20 dana, najavio je ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar, donosi N1 Hrvatska.

Podsjetimo, privremene granične kontrole na granicama s Hrvatskom i Mađarskom uvedene su 21. listopada.

Slovenska vlada je u obrazloženju odluke o privremenom ponovnom uvođenju graničnih kontrola navela prijetnje javnom redu i unutarnjoj sigurnosti u EU, stanje na Bliskom istoku i u Ukrajini te nedavne terorističke napade u nekim članicama EU.

Prvotno je bilo najavljeno da će mjera trajati deset dana, no Poklukar je ubrzo rekao kako vjeruje da će se mjera barem malo produljiti. Najavio je slovenski ministar kako će se sastati i ministri triju država – Slovenije, Italije i Hrvatske i razgovarati o mjerama koje se uspostavljaju na granici i regiji. Dodao je da prema zakonu, ta mjera se može produžiti dva mjeseca.

Dodajmo i da je Italija već naznačila da će se kontrola na granici sa Slovenijom provoditi tijekom cijele zime.

foto: ilustracija
sjever.hr/n1info.hr
26.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.