Now Reading:
Najavljena 16. Velika martinjska špelancija – Župan Koren: Svi znaju za naše štatute i regule koje se ovdje već tradicionalno stoljećima održavaju
Full Article 2 minutes read

Najavljena 16. Velika martinjska špelancija – Župan Koren: Svi znaju za naše štatute i regule koje se ovdje već tradicionalno stoljećima održavaju

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, u srijedu je u prostorijama Vinarije Kostanjevec održana konferencija za medije na kojoj je najavljena 16. Velika martinjska špelancija – Županijsko martinje koje će se održati 4. studenoga u Koprivnici na Crnoj gori, u objektu Avalon s početkom u 18 sati.

Pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev kazala je kako će sudjelovati 14 udruga vinara i 16 vinara s područja Koprivničko-križevačke županije, a posebni gosti će biti Vinarija Coner iz Bjelovarsko-bilogorske županije koja je zajedno sa TZ Bjelovarsko-bilogorske županije ovogodišnji partner manifestacije. Nakon programa „vinode“ koja će okupiti 50-ak vinskih biskupa, uslijedit će degustacija vina od 19 sati, a posjetitelji će uz donaciju od 10 eura imati prilike kušati širok raspon raznovrsnih vina.

-Manifestacija i ove godine ima humanitarni karakter i sav prikupljeni iznos uplatit će se Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije. Prošle smo godine skupili 16.300 kuna i time nažalost nismo riješili sve probleme ove udruge, no ipak smo im pomogli. Donacija će na manifestaciji biti simbolična i iznosit će 10 eura, a svaki posjetitelj će dobiti svoju čašu i neograničenu degustaciju vina – pojasnila je Sočev te zahvalila svim partnerima koji sudjeluju u organizaciji.

Župan Darko Koren, ujedno i predsjednik TZ KKŽ, istaknuo je kako značajan doprinos razvoju turizma na području županije daju privatne inicijative kao što je Vinarija Kostanjevec te manifestacije koje se organiziraju na području cijele županije pri čemu je zahvalio svim turističkim zajednicama, udrugama i JLS-ovima na velikom trudu koji ulažu cijele godine.

-Mislim da smo u dijelu vinogradarstva sveukupno u zadnjih 15-ak godina napravili veliki iskorak, tome su doprinijele i udruge, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice, pa i mi ovom Martinjskom špelancijom. Manifestacija se temelji na tradicionalnim regulama koje su poznate i izvan granica prostora Podravine i Prigorja jer svi znaju za naše štatute i regule koje se ovdje već tradicionalno stoljećima održavaju. To je mali doprinos grani ovog gospodarstva koje sigurno ima velik prostor za napredak, no puno je tu ulaganja i prepreka, nije lako ljudima koji se time bave jer to je i tvornica pod vedrim nebom s puno faktora koji ovise o uspjehu i konačnom rezultatu – zaključio je župan Koren te pozvao sve da se odazovu na manifestaciju.

sjever.hr/kckzz.hr
26.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.