Now Reading:
Na jugu Varaždinske županije u modernizaciju prometnica uloženo više od milijun eura
Full Article 2 minutes read

Na jugu Varaždinske županije u modernizaciju prometnica uloženo više od milijun eura

Više od milijun eura uloženo je ove godine u modernizaciju prometnica na jugu Varaždinske županije, u općinama Breznica i Breznički Hum. Tijek radova na državnoj cesti koja povezuje ove dvije općine te nedavno obnovljenu županijsku cestu u Šćepanju obišao je župan Anđelko Stričak u pratnji rukovoditelja Poslovne jedinice Varaždin, Hrvatske ceste Davora Bobičanca, ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog, županijskih pročelnika Darka Majhena i Marija Sambolca i drugih dužnosnika.

Župan Stričak istaknuo je da se diljem Varaždinske županije radi na modernizaciji prometnica.

-Nikada se nije asfaltiralo više cesta nego ove godine, nikada više investicija i projekata ŽUC-a i Hrvatskih cesta nije bilo na području naše županije. Čak 100 milijuna eura investicija planirano je iz programa Hrvatskih cesta do 2027. godine. Da nije sve na planovima već da se oni i realiziraju, pokazuje nam i ovaj primjer na državnoj cesti koja spaja Breznički Hum i Breznicu. Kada zbrojimo vrijednost ovog projekta Hrvatskih cesta s projektima ŽUC-a dolazimo do više od milijun eura investicija na području Brezničkog Huma i Breznice samo u ovoj godini – naglasio je Stričak.

Bobičanec je objasnio kako Hrvatske ceste obnavljaju tu državnu cestu u duljini 2,3 kilometra ukupne vrijednosti 750 tisuća eura.

-Uz rješavanje oborinske odvodnje, obnovljen će biti kolnik te izgrađena pješačka staza širine 1,6 metara, čime će se postići veća sigurnost svih sudionika u prometu, a naročito biciklista i školske djece – pojasnio je Bobičanec.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački istaknuo je da je prošlog mjeseca završena sanacija ceste u Šćepanju u duljini 1,8 kilometara ukupne vrijednosti 201.090 eura.

Osim spomenutih investicija, u 2023. godini iz Fonda solidarnosti financirana je i sanacija kolnika na dionici Breznica – Andrašeki duljine 1 kilometar, vrijednosti 148.900 eura.

sjever.hr
26.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.