Now Reading:
Dužnosnici kineskog grada Shenzhena posjetili Varaždinsku županiju – ugostio ih župan Stričak sa suradnicima
Full Article 2 minutes read

Dužnosnici kineskog grada Shenzhena posjetili Varaždinsku županiju – ugostio ih župan Stričak sa suradnicima

U sklopu višednevnog boravka u Republici Hrvatskoj, a u organizaciji Hrvatsko – kineskog kulturnog centra te uz potporu Veleposlanstva Narodne Republike Kine, izaslanstvo grada Shenzhena posjetilo je Varaždinsku županiju.

U Županijskoj palači ugostio ih je župan Anđelko Stričak sa suradnicima, Darkom Majhenom, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove te Mladenom Jakopovićem, ravnateljem Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije.

Zaželjevši srdačnu dobrodošlicu dragim i uvaženim gostima, župan Stričak ih je informirao o projektima koji se provode na području Varaždinske županije s naglaskom na ulaganja u područja obrazovanja, poljoprivrede i turizma. Gostima iz NR Kine su prezentirani i mnogi autohtoni proizvodi, poput bučinog ulja, meda i hrena koji su jedni od brendova Varaždinske županije.

Izaslanstvo je predvodio Huang Zhe, ravnatelj Centra za istraživanje razvoja Grada Shenzhena koji je pokazao izrazito zadovoljstvo viđenim, istaknuvši pritom bogatu povijest ovog kraja, osvrnuvši se na raskošnu arhitekturu te prirodna bogatstva kojima raspolaže Varaždinska županija.

Nakon prijema gosti su u pratnji direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Gorana Mališa razgledali Centar za posjetitelje u Županijskoj palači, a nakon toga su u organizaciji Turističke zajednice Grada Varaždina prošetali užim gradskim središtem upoznavši se s povijesno-kulturnim znamenitostima samoga grada.

sjever.hr
26.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.