Now Reading:
Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili i petrijanečki osnovnoškolci – svašta su doznali i naučili, ali i sami napravili
Full Article 2 minutes read

Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili i petrijanečki osnovnoškolci – svašta su doznali i naučili, ali i sami napravili

Izložbom mirisnih peciva, kruha, kolača i jesenskih plodova nastalih pomoću vrijednih ruku roditelja, djedova i baka, učenici Osnovne škole Petrijanec uredili su pravu jesensku kulisu.

Nakon motivirajućeg pozdrava ravnateljice Valerije Paljak, održan je prigodni jesenski glazbeno-scenski program učenika dramske i recitatorske družine te školskog zbora. Blagoslov jela molitvom zahvalnosti predvodio je vlč. Ivan Sakač, a prigodnu biblijsku parabolu čitala je učenica Jana Šipek, dok su prvašići PŠ Strmec zahvalili svim plodovima, uspjesima, radostima i darovima.

Mame i tate ispekli su najslasnije poslastice koje su zajednički blagovali. Uzbuđeno i radoznalo učenici su proučavali i kušali plodove koje nam naša zemlja u jesen daje. Skidali su zrnje s klipova tj. ružđili kuruzu, samljeli zrna, prosijali i dobili kukuruzno brašno.

Kuharica Verica upoznala je mališane sa svim tajnama ukusne kukuruzne zlevke koju su obogatili ribanim, slasnim jabukama.

Od grunta do stola: vrijedni članovi sekcija “Mali čuvari baštine” i “” Zemlica” ubrali su kukuruz sa školskog polja. Naučili su da osim za hranu životinjama, kukuruz možemo iskoristiti za pripremu ukusne hrane. Tako su “Mali čuvari baštine” izrađivali kruh koledjek te se upoznali s raznim predmetima koje su bake nekad koristile u kuhinji.

sjever.hr
26.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.