Now Reading:
Zbog dojava o otmici djece na koprivničkom području, policija provjerava svaku dojavu. Do sada nisu potvrdili sumnju da su djeca bila napadnuta ili da je došlo do pokušaja otmice
Full Article 2 minutes read

Zbog dojava o otmici djece na koprivničkom području, policija provjerava svaku dojavu. Do sada nisu potvrdili sumnju da su djeca bila napadnuta ili da je došlo do pokušaja otmice

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke stiglo je priopćenje povodom interesa lokalnih medija za navodne pokušaje otmice djece, odnosno mamljenja djece slatkišima na koprivničkom i đurđevačkom području, te obavještavaju o do sada provedenim kriminalističkim istraživanjima radi objektivnog izvješćivanja javnosti.
 
-Temeljem zaprimljenih dojava građana, obavljenim provjerama i obilascima užih i širih mjesta iz dojava te prikupljenim saznanjima, nije se ni na koji način potvrdila sumnja da su djeca bila napadnuta ili da je došlo do pokušaja otmice djece.
Provedenim kriminalističkim istraživanjima nisu utvrđena obilježja niti jednog kaznenog djela, prekršaja ili drugog protupravnog ponašanja na štetu djece. Nadalje, ovom prilikom želimo skrenuti pozornost na to da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije te da dosadašnjim radom i obavljenim provjerama nisu potvrdili utemeljenost nijedne zaprimljene informacije – ističu iz policije.
 
Napominju da se ovakve informacije o sumnjivim vozilima pojave periodično, ali da dosad nisu bile utemeljene, kao i prije nekoliko dana objavljena vijest u medijima o navodnom sumnjivom vozilu na širem koprivničkom području, gdje su nakon zaprimljene dojave proveli opsežne provjere i nisu utvrdili navode iz dojave te smatraju da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebnog uznemiravanja javnosti.
 
-Ističemo kako je jedna od odgojnih komponenti ujedno i upoznavanje djece sa samozaštitnim ponašanjima kako, primjerice, u prometu, potom opasnostima uporabe sredstava ovisnosti, štetnim druženjima pa tako i o komunikaciji s nepoznatim osobama. Isto tako savjetujemo da, u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih ponašanja osoba ili vozila, građani dojave policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i obaviti potrebne provjere – navode iz PU koprivničko-križevačke.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 25.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.