Now Reading:
U Koprivnici dodijeljena priznanja darivateljima krvi: Koprivničko-križevačka županija je na drugom mjestu u Hrvatskoj po broju darivanja krvi
Full Article 2 minutes read

U Koprivnici dodijeljena priznanja darivateljima krvi: Koprivničko-križevačka županija je na drugom mjestu u Hrvatskoj po broju darivanja krvi

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je prijem za darivatelje s jubilarnim brojem davanja krvi. Na prijemu gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića uručeno je 113 priznanja darivateljima, ženama za 35 i više te muškarcima za 50 i više darivanja krvi. Događanju je prisustvovao i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

U godini kad Hrvatski Crveni križ slavi tri važne obljetnice, a to su 145 godina djelovanja na tlu današnje RH, 70 godina dobrovoljnog darivanja krvi i 30 godina od priznanja HCK kao samostalnog nacionalnog društva, dodijeljena su jubilarna priznanja za poseban ili izniman doprinos na realizaciji ciljeva HCK, razvoju i unapređenju pojedinih djelatnosti te promicanju ugleda Crvenog križa. Iz GDCK Koprivnica ta priznanja su dobile 73 fizičke i pravne osobe.

U organizaciji GDCK Koprivnica prošle je godine prikupljeno 5088 doza krvi, što je 398 manje nego godinu ranije. Svaki deseti stanovnik Podravine je dobrovoljni darivatelj krvi i treći su u Hrvatskoj po broju davanja na sto stanovnika. Uz 133 darivatelja koji su po prvi put dali krv, ističe se 13 darivatelja koji su na akcijama u organizaciji GDCK Koprivnica u proteklih godinu dana stoti put dali dragocjenu tekućinu. Što se tiče Koprivničko-križevačke županije, s prosjekom od 7,16 davanja na sto stanovnika, na izvrsnom su drugom mjestu u Republici Hrvatskoj.

Okupljenima se obratio gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić, koji je u svojem govoru čestitao svim darivateljima krvi a posebno dobitnicima medalja grada Koprivnice.

Čestitke u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi uputio je i zamjenik Ljubić, istaknuvši posvećenost darivatelja spašavanju života i pomoći drugima.

sjever.hr 25.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.