Now Reading:
Siniša Hajdaš Dončić o migrantskim temama i temama koje će dominirati na nadolazećim izborima
Full Article 2 minutes read

Siniša Hajdaš Dončić o migrantskim temama i temama koje će dominirati na nadolazećim izborima

Na najnovijoj Eurotribini raspravljalo se o međunarodnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u svijetlu najnovijih događaja, a o tim temama govorio je i Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost iz redova SDP-a.

Isto tako Hajdaš Dončić je napomenuo kako je pred nama “superizborna” godina, a istaknuo je koje će teme dominirati na tim izborima.

-Osim ekonomskih tema, što je inflacija i standard, ljude u Hrvatskoj sve više brinu migrantske teme. Jedan dio političkih stranaka u Republici Hrvatskoj je to počeo ozbiljno koristiti, osobito na desnom spektru koje se zalažu za vojsku na granici i čak za neke zidove i žice. Te teme bi trebale biti jedne od glavnih u političkim kampanjama koje nas čekaju iduće godine – objasnio je Hajdaš Dončić.

Saborski zastupnik SDP-a dao je i svoje viđenje što se tiče migrantske politike. Istaknuvši da i sam vidi padanje određenih institucija EU, Hajdaš Dončić je naglasio da sami moramo početi više brinuti o svojoj sigurnosti.

Hrvatska bi svakako trebala reagirati jednom migrantskom politikom, to kod nas ne postoji nego postoji jedna stihija, koja ide isključivo na ruke poslodavcima i to treba otvoreno reći, a to je povezano i sa migracijama. Moramo sami početi više brinuti i o svojoj sigurnosti – zaključio je Dončić.

mdjak/sjever.hr
25.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.