Now Reading:
Sabor objavio nevjerojatno priopćenje: “Ovo su zastupnici koji su lupkanjem oštetili klupe” – napravili kaos, ali i štetu
Full Article 2 minutes read

Sabor objavio nevjerojatno priopćenje: “Ovo su zastupnici koji su lupkanjem oštetili klupe” – napravili kaos, ali i štetu

Ne smiruju se reakcije na kaos koji su u utorak u Hrvatskom saboru priredili oporbeni zastupnici koji tijekom podnošenja godišnjeg izvješća premijera Andreja Plenkovića o radu vlade nisu prestajali s lupanjem plastičnim pločicama.

To je njihovo ponašanje ostavilo vidljiva oštećenja na saborskim klupama, ozbiljno su priopćile medijima službe Hrvatskog sabora, objavio je Index.

-Pregledom saborskih klupa ustanovljena je razvidna šteta u vidu ogrebotina, manjih i većih udubljenja – priopćila je Služba za medije Hrvatskog sabora i pojedinačno nabrojala mjesta na kojim su utvrđena oštećenja.

Iz sabora su poslali i popis zastupnika koje okrivljuju da su plastičnim pločicama oštetili klupe, a na popisu i neki koji nisu bili na sjednici

-Šteta je utvrđena na mjestima gdje sjede: Krešo Beljak, Sandra Benčić, Sabina Glasovac, Bojan Glavašević, Nikola Grmoja, Domagoj Hajduković, Ivana Kekin, Marina Miletić, Anka Mrak Taritaš, Romana Nikolić, Dalija Orešković, Božo Petrov, Marijana Puljak, Sanja Radolović, Nino Raspudić i Urša Raukar Gamulin – navode iz sabora.

Premijer Plenković je nakon što je podnio izvješće u izjavi za medije kazao kako se nada da zbog lupanja pločicama po klupama saborski inventar nije pretrpio neku veću štetu, ocijenivši akciju oporbe destrukcijom, primitivizmom i isključivošću a one koji su lupali nazvao “lončarima i lupetalima”, donosi Index.

Nakon premijerove zabrinutosti za saborski inventar, saborske su službe krenule u detaljnu inspekciju drveta u saboru i objavile imena onih za koje tvrde da su oštetili inventar.

screenshot/youtube
sjever.hr/index.hr
25.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.