Now Reading:
Proračun Općine Marija Bistrica povećan na 6,5 milijuna eura. Milički: Pripremao se za kapitalne objekte, prvi je izgradnja tri nova paviljona dječjeg vrtića
Full Article 2 minutes read

Proračun Općine Marija Bistrica povećan na 6,5 milijuna eura. Milički: Pripremao se za kapitalne objekte, prvi je izgradnja tri nova paviljona dječjeg vrtića

Održana je sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice. Na dnevnom redu bila je Treća Izmjena proračuna za 2023. godinu, koji je sa 4.999.072 eura iz druge izmjene, u ovoj povećan na 6.500.293 eura.

U općem djelu povećali su se prihodi i primici u iznosu 1.501.221 eura te sada iznose 6.500.293 eura. Najviše su se povećali prihodi vezani za pomoći iz Europske unije u iznosu od 875.840 eura, te Opći prihodi i primici za 337.272 eura. Na rashodovnoj strani najviše je povećan program Održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i to za 1.121.931 eura, te sada iznosi 2.814.380 eura. 

Načelnik Josip Milički rekao je kako je ova izmjena odrađena prije svega zbog prijavljenih projekata na nacionalne i EU natječaje.

-Nakon provedene javne nabave dobili smo iznose, koji su, nažalost u nekim projektima bili veći, pa smo to morali iznivelirati. S druge strane smo odradili određene aktivnosti i projekte, gdje smo imali ušteda, pa smo tu i smanjili. Pripremao se za kapitalne objekte, raspisivanje natječaja je u tijeku i očekuje se odabir izvođača, prije svega mislim na izgradnju tri nova paviljona u dječjem vrtiću, zatim izgradnju grobnih okvira, a završili smo i natječaj za izgradnju novog dječjeg igrališta kod dječjeg vrtića, a i u planu nam je i opremiti i doraditi ispostavu vrtića i u novoj Područnoj školu u naselju Laz. Ima tu i nekih manjih projekata komunalne infrastrukture, no sve u svemu ova je izmjena izglasana jednoglasno i proračun je s pet milijuna povećan na 6,5 milijuna eura – istaknuo je Milički.

Vijeće je jednoglasno donijelo i odluku o izdavanju suglasnosti za kreditno zaduženje društvu Lijepa Bistrica d.o.o., a za nabavu rabljenog teretnog vozila. Iznos kredita je 15.800 eura, uz fiksnu kamatnu stopu od 5,70% godišnje, na tri godine.        

FOTO: RMB

sjever.hr 25.10.2023.                                                                            

Input your search keywords and press Enter.