Now Reading:
Predrag Štromar poručio: Zbogom, bale! Varaždin će napokon prodisati!
Full Article 2 minutes read

Predrag Štromar poručio: Zbogom, bale! Varaždin će napokon prodisati!

Na vijest objavljenu u utorak, da je Vlada Republike Hrvatske spremna riješiti jedan od najvećih problema Varaždina, pitanje zbrinjavanja baliranog otpada na samom ulazu u grad, na svojem je Facebook profilu reagirao HNS-ov saborski zastupnik Predrag Štromar.

Ministar Filipović najavio: “Vlada RH namjerava u 100-postotnom iznosu preuzeti trošak zbrinjavanja bala”

Zbogom, bale! Čini se da se ovih dana ipak nazire svjetlo na kraju tunela. Naime, nakon što je samo u posljednjih pet godina gradska vlast Varaždina za rješenje baliranog otpada planirala prvo kupiti MBO (2018.), zatim pokušala staviti van snage i ugovor iz 2008. i koncesiju iz 2013. (2019.), pokušala kroz „integralnu nagodbu“ spojiti ugovor iz 2008. i koncesiju iz 2013. (2020.), odustala od tog rješenja i okrenula se Programu sanacije lokacije Brezje iz 2019. godine kao zadnjem spasonosnom rješenju (2021.) te 2022. godine ponovno provela postupak javne nabave na kojem opet posao dobiva CE-ZA-R (kao i 2013.), samo ovog puta otpad ne ide na odlagalište, nego na obradu u MBO pogon (isti onaj zbog kojeg su Čehok i Patafta završili u istražnom zatvoru i kojeg je kasnije Patafta prodao CE-ZA-R-u), konačno dolazimo do rješenja problema, a koji neće isprazniti džepove građana našeg grada – napisao je Štromar.

Dodao je kako ne govori o tehničkom rješenju odvoza bala, već o financiranju odvoza.

-Intenzivirao sam i poticao rješavanje ovog problema posljednje dvije godine kod koalicijskih partnera, pa će tako uskoro Vlada donijeti odluku o sufinanciranju odvoza bala iz Brezja i time trajno riješiti ono što je već odavno trebalo biti riješeno – napisao je Štromar.

Na društvenoj je mreži ujedno zahvalio svim uključenim stranama, a posebice Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću koji je pokazao razumijevanje za problem varaždinskog smeća.

-Iako se sve ovo moglo riješiti još prije desetak godina da je bilo razumijevanja od strane koalicijskih partnera Kukuriku koalicije, ovog puta riješilo se bez obzira na to tko sjedi u kojoj fotelji jer građani Varaždina i Varaždinske županije to zaslužuju! Varaždin će napokon prodisati – zaključio je Predrag Štromar.

sjever.hr
25.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.