Now Reading:
Pljušte reakcije na kaos u Saboru – Habijan: Ovo je nova razina primitivizma
Full Article 2 minutes read

Pljušte reakcije na kaos u Saboru – Habijan: Ovo je nova razina primitivizma

Premijer Andrej Plenković u utorak je, uz zaglušujuću buku, odnosno lupanje oporbe po saborskim klupama, podnio izvješće o radu Vlade.

Kaos u Saboru su u emisiji Otvoreno HTV-a komentirali HDZ-ov Damir Habijan, SDP-ovac Arsen Bauk, DP-ov Mario Radić i HSLS-ov Dario Hrebak.

O trenutku oko kojeg se sve zakuhalo, svoje je mišljenje iznio Damir Habijan koji je istaknuo da predsjedavajući Željko Reiner nije pogriješio kad nije dao riječ zastupniku Marijanu Pavličeku koji je u jednom trenutku povukao svoj zahtjev za stanku.

-U trenutku kad na ekranu nema nikoga od prijavljenih, predsjedavajući daje riječ premijeru koji započinje. U tom trenutku Pavliček ponovno diže ruku – rekao je Habijan, a prenosi Tportal.

Habijan smatra bitnijim da je hrvatska javnost imala prilike vidjeti da je “dio oporbe pokazao nešto neviđeno – novu razinu primitivizma”.

Dodao je kako je bit parlamentarizma „mogućnost da se govori” na što se nadovezao Arsen Bauk opaskom da je zastupnik Pavliček želio govoriti. Habijan je istaknuo da je premijer imao obavezu podnijeti Izvješće o stanju nacije, a da su zastupnici imali poslovničke mogućnosti kako na to reagirati.

Dario Hrebak nije se složio s konstatacijom da se ovakav kaos u Saboru ne bi dogodio da je sjednicom predsjedao Gordan Jandroković, piše Tportal.

Mario Radić pak je kazao da ga sve podsjeća na komentiranje u „Big Brotheru”. Kazao je kako su u utorak u „Saboru imali i pljesak koji je oborio rekorde”, no naglasio je da ne želi zauzimati stranu te da smatra da građani ne žele razgovarati o pljeskanju i lupanju.

screenshot/youtube
sjever.hr/tportal.hr
25.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.