Now Reading:
Petogodišnja Varaždinka Matea rasturila na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici – na uspjehu joj čestitao gradonačelnik Bosilj
Full Article 2 minutes read

Petogodišnja Varaždinka Matea rasturila na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici – na uspjehu joj čestitao gradonačelnik Bosilj

U palači Patačić u srijedu su varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i pročelnica gradskog UO za društvene djelatnosti Danijela Vusić ugostili darovitu petogodišnju djevojčicu Mateu Jelavić, polaznicu škole Malac genijalac.

U pratnji mentorice i voditeljice škole Malac Genijalac Ines Slunjski te roditelja Renate i Hrvoja Jelavić, djevojčica je u vrlo srdačnom i otvorenom razgovoru ispričala kako vježba mentalnu aritmetiku i kako se pripremala za natjecanja.
Naime na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici koja je održana u Beogradu, Matea je u svojoj kategoriji u konkurenciji s više od sto natjecatelja osvojila izvrsno drugo mjesto. Dobre rezultate postigli su također Roko Kolarek i Mirta Slunjski, navela je voditeljica škole te je napomenula da škola djeluje od 2019. godine a sada na nekoliko programa okuplja više od 200 djece. Škola organizira i veliko natjecanje u Varaždinu s više od 300 sudionika.

-Ugodno sam iznenađen rezultatom koji je postigla naša Matea na natjecanju gdje je bilo 120 natjecatelja, a ona je kao najmlađa osvojila drugo mjesto. Zadovoljan sam što se ovako mala djeca bave različitim disciplinama. Neki trče i treniraju noge, a neki se eto bave mentalnom aritmetikom i razvijaju svojoj mozak što je naročito važno u njihovoj dobi – istaknuo je gradonačelnik Bosilj čestitavši maloj Varaždinki na sjajnom rezultatu.

sjever.hr
25.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.