Now Reading:
Međimurska županija objavila dva važna natječaja: dodijelit će studentske i kredite za školarine, ali i učeničke stipendije djeci hrvatskih branitelja – donosimo detalje
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija objavila dva važna natječaja: dodijelit će studentske i kredite za školarine, ali i učeničke stipendije djeci hrvatskih branitelja – donosimo detalje

Na internetskim stranicama Međimurske županije objavljena su dva natječaja i to Natječaj za dodjelu studentskih kredita i kredita za školarine za akademsku godinu 2023./2024. te natječaj za dodjelu učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja za školsku godinu 2023./2024.

U nastavku donosimo detalje obaju natječaja:

Natječaj za dodjelu studentskih kredita i kredita za školarine za akademsku godinu 2023./2024.

Pravo na dodjelu kredita imaju građani koji imaju prebivalište na području Međimurske županije kontinuirano najmanje dvije godine prije raspisivanja ovog natječaja ukoliko su redovni studenti dodiplomskih, diplomskih ili integriranih studija u Republici Hrvatskoj ili u zemljama Europske unije, odnosno redovni ili izvanredni studenti dodiplomskih, diplomskih, integriranih ili poslijediplomskih studija koji plaćaju školarinu na hrvatskim visokoškolskim ustanovama.

Prijave sa svom potrebnom dokumentacijom podnose se Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije, Ruđera Boškovića 2, Čakovec i zaprimaju do isteka akademske godine 2023./2024.

Sve ostale potrebne informacije objavljene su na www.medjimurska-zupanija.hr.

Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja za školsku godinu 2023./2024.

Stipendije će se dodijeliti djeci umrlih, zatočenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i djeci hrvatskih ratnih vojnih invalida čiji prosjek primanja po članu zajedničkog domaćinstva nije veći od dvostrukog iznosa osobnog poreznog odbitka, kao i djeci razvojačenih nezaposlenih ili umirovljenih hrvatskih branitelja čiji prosjek primanja po članu zajedničkog domaćinstva nije veći od iznosa osobnog poreznog odbitka ako se radi o stipendiji za prvo i drugo dijete.
Ako se stipendija traži za treće i svako daljnje uzdržavano dijete, a prvo dvoje djece nisu bili korisnici stipendije, prosjek primanja može biti i veći, ali ne više od dvostrukog iznosa osobnog poreznog odbitka po članu domaćinstva.

Stipendija za školsku godinu 2023./2024. iznosi 398,17 eura, odnosno 3.000 kuna.

Obrazac prijave uz svu potrebnu dokumentaciju dostavlja se isključivo poštom na adresu: Međimurska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i sport, Ruđera Boškovića 2, Čakovec, s naznakom „za učeničku stipendiju djeci hrvatskih branitelja“, do 24. studenoga 2023. godine. Ostale informacije potražite na www.medjimurska-zupanija.hr.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
25.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.